ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajska zaprla 26 "rudnikov" kriptovalut

Deli na:
Kitajska zaprla 26 "rudnikov" kriptovalut

Rudarjenje je lahko dejavnost, ki je obdavčena. - Foto: Profimedia

Kitajska nadaljuje s prizadevanji za omejitev rudarjenja kriptovalut, tokrat v ključni jugozahodni provinci Sečuan, kjer so oblasti prejšnji teden odredile zaprtje 26 rudnikov. Kitajski rudarji kriptovalut ustvarijo skoraj 80 odstotkov vse svetovne trgovine s kriptovalutami.

Peking, ki je leta 2017 prepovedal trgovanje s kriptovalutami, zelo ostro gleda na industrijo kriptovalut, v zadnjih mesecih je več provinc v državi odredilo zaprtje več "rudnikov", ki pri svojem delu porabijo ogromno elektrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sporočilo o zaprtju 26 območij rudarjenja kriptovalut je zaokrožilo na kitajskih družbenih omrežjih, potrdil ga je tudi nekdanji rudar bitcoinov. Obvestilo elektroenergetskim podjetjem nalaga, naj do nedelje prenehajo z dobavo električne energije vsem rudnikom kriptovalut, kar so tudi storili, lokalnim oblastem pa, naj izvedejo podrobno preiskavo in zaprejo kriptorudnike.

Nekdanji rudar kriptovalut je za AFP dejal, da so v zadnjih dneh "zaprli vse" v skladu z zahtevami, delovne skupine so preverjale zaprtje in poskrbele, da so ustavili delovanje in odstranili strojno opremo.

Sečuan predstavlja največjo bazo kriptorudnikov v državi, ki zahtevajo ogromno električne energije. Ta pa je v provinci, ki ima na voljo obilo hidroenergije, poceni.

Po poročanju tabloida Global Times zaprtje kriptorudnikov v provinci predstavlja zaprtje več kot 90 odstotkov rudarske zmogljivosti bitcoinov.