Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajska zapira že tretje mesto za zajezitev širjenja novega koronavirusa

Deli na:
Kitajska zapira že tretje mesto za zajezitev širjenja novega koronavirusa

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Kitajske oblasti so za mesto Heihe, v katerem živi 1,6 milijona ljudi, odredile zaprtje javnega življenja, s čimer želijo zajeziti porast števila lokalnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Kitajska je tako stroge zajezitvene ukrepe uvedla že v tretjem mestu v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prebivalci mesta Heihe v severni provinci Heilongjiang morajo ostati doma. Stanovanje lahko zapustijo le, če morajo po nujnih nakupih ali potrebujejo zdravstveno oskrbo. V mestu so pristojne oblasti prav tako začele z množičnim testiranjem prebivalcev. Državni mediji poročajo, da so oblasti ustavile avtobusne in taksi prevoze, vozila pa ne smejo zapustiti mesta.

Na Kitajskem se z izbruhi novega koronavirusa trenutno spopadajo v 11 provincah. Kitajske oblasti so v torek odredile zaprtje javnega življenja za mesto Lanzhou s štirimi milijoni prebivalcev, pred tem pa so karanteno odredile tudi za več deset tisoč ljudi območja mesta Ejin na severu države.

Zaprtih je tudi več stanovanjskih sosesk v prestolnici Peking, kjer so v zadnjem dnevu potrdili nove primere okužbe. Tam so omejili dostop do turističnih znamenitosti, ljudem pa svetovali, naj ne zapuščajo mesta, če to ni nujno potrebno.

Na Kitajskem so v zadnjem dnevu potrdili 23 lokalnih primerov okužbe. V primerjavi z drugimi državami gre sicer za zelo nizko število, vendar so državne oblasti odločene, da bodo zadnji izbruh bolezni omejile še pred začetkom zimskih olimpijskih iger. Te bodo v kitajski prestolnici potekale med 4. in 20. februarjem prihodnje leto.