Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Svet

Kitajska zapira že tretje mesto za zajezitev širjenja novega koronavirusa

Deli na:
Kitajska zapira že tretje mesto za zajezitev širjenja novega koronavirusa

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Kitajske oblasti so za mesto Heihe, v katerem živi 1,6 milijona ljudi, odredile zaprtje javnega življenja, s čimer želijo zajeziti porast števila lokalnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Kitajska je tako stroge zajezitvene ukrepe uvedla že v tretjem mestu v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prebivalci mesta Heihe v severni provinci Heilongjiang morajo ostati doma. Stanovanje lahko zapustijo le, če morajo po nujnih nakupih ali potrebujejo zdravstveno oskrbo. V mestu so pristojne oblasti prav tako začele z množičnim testiranjem prebivalcev. Državni mediji poročajo, da so oblasti ustavile avtobusne in taksi prevoze, vozila pa ne smejo zapustiti mesta.

Na Kitajskem se z izbruhi novega koronavirusa trenutno spopadajo v 11 provincah. Kitajske oblasti so v torek odredile zaprtje javnega življenja za mesto Lanzhou s štirimi milijoni prebivalcev, pred tem pa so karanteno odredile tudi za več deset tisoč ljudi območja mesta Ejin na severu države.

Zaprtih je tudi več stanovanjskih sosesk v prestolnici Peking, kjer so v zadnjem dnevu potrdili nove primere okužbe. Tam so omejili dostop do turističnih znamenitosti, ljudem pa svetovali, naj ne zapuščajo mesta, če to ni nujno potrebno.

Na Kitajskem so v zadnjem dnevu potrdili 23 lokalnih primerov okužbe. V primerjavi z drugimi državami gre sicer za zelo nizko število, vendar so državne oblasti odločene, da bodo zadnji izbruh bolezni omejile še pred začetkom zimskih olimpijskih iger. Te bodo v kitajski prestolnici potekale med 4. in 20. februarjem prihodnje leto.

Loading...