Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajska: Visoko noseči ženski preprečili vstop v bolnišnico brez negativnega testa na covid-19, pozneje je splavila

Deli na:
Kitajska: Visoko noseči ženski preprečili vstop v bolnišnico brez negativnega testa na covid-19, pozneje je splavila

Fotografija je simbolična. - Foto: flickr

Na Kitajskem so kaznovali vodilne v bolnišnici v mestu Xian, potem ko je prišlo na dan, da bolnišnica ni želela sprejeti ženske v osmem mesecu nosečnosti, ker ni imela veljavnega negativnega testa na covid-19. Ženska je kasneje splavila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Novico o grozljivem dogodku je 1. januarja na družbenih omrežjih objavila nečakinja ženske, ki ji zdravstveni uslužbenci niso dovolili vstopa v bolnišnico. Objavljene fotografije in videoposnetki so žensko prikazovali, ko je sedela na plastičnem stolčku pred bolnišnico, okoli nje pa je bila luža krvi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Objavo, ki je bila kasneje zbrisana, si je ogledalo več sto milijonov ljudi. Na spletu je sprožila vsesplošno zgražanje zaradi težav, s katerimi se soočajo prebivalci mesta Xian. V 13-milijonskem mestu namreč že dva tedna veljajo stroge omejitve gibanja, da bi zaustavili širjenje novega koronavirusa.

Mestna vlada je danes sporočila, da je incident v bolnišnici Xian Gaoxin vzbudil "široko zaskrbljenost in povzročil slab družbeni vpliv", lokalni zdravstveni urad pa ga preiskuje.

Po navedbah bolnišnice so suspendirali generalnega direktorja, odgovorne osebe v ambulanti pa so odpustili. Bolnišnica se je morala prav tako opravičiti javnosti.

Kitajske oblasti so sprejele stroge ukrepe za izvajanje politike ničelne tolerance do okužb z novim koronavirusom, ki se za zdaj kaže za uspešno pri preprečevanju širjenja okužb. Kitajska je danes poročala le o 132 novih primerih okužbe.