METKA KLEVIŠAR, upokojena zdravnica Svet24.si

Metka Klevšar, upokojena onkologinja: »Postajamo...

zelje, zeljna glava Svet24.si

Že naši predniki so ga uporabljali pri astmi in ...

čakalne-vrste, splošna-bolnišnica-murska-sobota, zdravstvo, bolniki Necenzurirano

Dobički letijo v privatne žepe, zelo bolne ...

z neba jansa-pl4 Reporter.si

Zmaga mu pada z neba: kdo še sploh lahko ustavi ...

martin strel Ekipa

Nikar me ne ustrelite, a Pogijev dosežek je ...

Untitled (Instagram Post) Revija Stop

P. Diddy – to se je dogajalo na razvpitih zabavh...

marusa mismas zrimsek Ekipa

Od Oktoberfesta do nosečnosti - se bo Maruša ...

Svet

Ker je podnevi prevroče, so plaže v Dubaju odprli ponoči

Deli na:
Ker je podnevi prevroče, so plaže v Dubaju odprli ponoči

Panorama Dubaja (fotografija je simbolična). - Foto: Profimedia

Ker je podnevi pogosto prevroče za na plažo, so se v Dubaju odločili, da ljudem omogočijo kopanje ponoči. Osvetlili so jih z reflektorji in zagotovili reševalce iz vode, opremljene z daljnogledi za nočno opazovanje. Ideja je očitno dobra, saj so ponoči na plažah letos našteli več kot milijon ljudi.

Združeni arabski emirati so eno najbolj vročih območij na Zemlji in s podnebnimi spremembami se temperature še višajo. Te dni je tam čez dan okoli 37 stopinj Celzija.

"Ko sonce zaide, se temperature znižajo in res je prijetno," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal 32-letni Pakistanec, ki je na nočno kopanje pripeljal svoje otroke.

Mesto je namenilo nočnim plažam že več kot 800 metrov svoje obale. Opremljene so z mrežami za zaščito pred morskimi psi in ogromnimi reflektorji, obalna straža pa deluje 24 ur na dan.

Oblasti obenem preizkušajo sisteme kamer z umetno inteligenco za zaznavanje morebitnih klicev na pomoč.

Plaža Um Sukejm je bila tako v petek okoli polnoči polna ljudi, tudi številnih priseljencev, ki predstavljajo večino prebivalstva Združenih arabskih emiratov. Med njimi je bila 38-letna trenerka fitnesa iz Belorusije. "Počutim se kot v kopeli," je dejala. "Sem pridemo vsak konec tedna. Včasih tu s prijatelji kar zaspimo," pa je povedala filipinska delavka.

Kot je povedala strokovnjakinja za raziskave v turizmu na nizozemski univerzi Manuela Gutberlet, se je Dubaj poleti ponavadi zaradi vročine izpraznil. Z ogromnimi nakupovalnimi središči in pokritimi zabaviščnimi parki pa je postal celoletna turistična destinacija. Lani ga je obiskalo več kot 17 milijonov ljudi.