Revija Reporter
Svet

Kdo je najbolj občudovana ženska minulega leta? Naša Melania premagala Catherine Middleton

Biserka Karneža

25. jan. 2018 6:00 Osveženo: 6:43 / 25. 1. 2018

Deli na:

V raziskavi, kdo je najbolj občudovana ženska minulega leta, se je prva dama ZDA Melania Trump uvrstila na osmo mesto. Tako je celo prehitela slavno Catherine Middleton, vojvodinjo Cambriško in ženo britanskega prestolonaslednika Williama.

Raziskavo o tem, kdo je najbolj občudovana ženska minulega leta, je naredil Gallup, ameriški inštitut za raziskavo javnega mnenja. V raziskavi je sodelovalo 1.000 odraslih Američanov, med najbolj občudovanimi pa imajo seveda prednost znane Američanke.

Na prvo mesto se je uvrstila Hillary Clinton, tej sledi kraljica Elizabeta II., ki se je na seznam, na katerem se pojavlja že od leta 1946, uvrstila že 49 krat, vendar nikoli ni zasedla prvega mesta. Tretja je nekdanja prva dama Michelle Obama, nato sledijo senatorka Elizabeth Warren, nemška kanclerka Angela Merkel, nekdanja državna sekretarka Condoleezza Rice, za njo je na osmem mestu prva dama Melania Trump, deveta je ambasadorka ZN Nikki Haley in deseta Kate Middleton, vojvodinja Cambriška. Popularna in svetovno znana ameriška pevka Beyonce Knowles zaseda zadnje enajsto mesto.

Ni se zgodilo prvič, da bi prva dama ZDA premagala vojvodinjo Cambriško. Prvič se je to zgodilo leta 2016, ko se je višje uvrstila tedanja prva dama Michelle Obama.