pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kdo bo državni sekretar - Giuliani ali Romney?

Deli na:
Kdo bo državni sekretar - Giuliani ali Romney?

Foto: Getty Images

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump je v petek imenoval še dva člana svoje vlade, ki pa ne bosta potrebovala senatne potrditve.

Trump je v petek na položaj namestnice svetovalca za nacionalno varnost imenoval komentatorko televizije Fox Kathleen Troia McFarland, ki je delala na tem področju v vladah predsednikov Richarda Nixona, Geralda Forda in Ronalda Reagana. Trump je za njenega šefa že prej predlagal upokojenega generala Michaela Flynna. Ta dva položaja ne potrebujeta senatne potrditve.

Prav tako je ne bo potreboval Donald McGahn, ki se bo s položaja glavnega pravnika Trumpove kampanje preselil na položaj glavnega pravnika Bele hiše. McGahn je izkušen volilni pravnik republikancev, v Beli hiši pa ga bo čakalo veliko dela pri zavračanju obtožb o konfliktu interesov zaradi Trumpovih podjetij, ki jih namerava predati v vodenje otrokom, ki so sedaj člani njegove tranzicijske ekipe.

Z imenovanji bo Trump nadaljeval v ponedeljek, ko se bo vrnil v New York s Floride, kjer na posestvu v Palm Beachu preživlja praznike z družino. Tranzicijska ekipa je sporočila, da se je v času bivanja na Floridi pogovarjal po telefonu s premierji Grčije, Madžarske in Švedske ter predsednikoma Paname in Slovenije.

V ponedeljek so na seznamu za sestanek poslovneži, kongresnik iz Pensilvanije Lou Barletta ter šerif iz Wisconsina David Clarke, ki je oster nasprotnik gibanja Črna življenja štejejo. To je gibanje, ki protestira proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi osumljenci.

Še vedno pa poteka prepir glede položaja državnega sekretarja. Trump naj bi se odločal med nekdanjim županom New Yorka Rudyjem Giulianijem, ki mu je bil med kampanjo zvest in nekdanjim predsedniškim kandidatom republikancev Mittom Romneyem, ki ga je v času kampanje ostro napadal.