Revija Reporter
Svet

Katastrofa čečenskih odredov smrti v Ukrajini: uničena je bila čečenska kolona 56 tankov, ubitih naj bi bilo na stotine borcev (VIDEO)

M. M.
10 15.062

27. feb. 2022 17:34 Osveženo: 17:38 / 27. 2. 2022

Deli na:

Ostanki zgorelih oklepnikov - Ukrajinci naj bi uničili čečenski konvoj.

Twitter

Čečensko posredovanje v Ukrajini na strani Rusije naj bi se izrodilo v katastrofalen poraz, trdijo ukrajinski viri: v bližini Hostomela pri Kijevu naj bi bil njihov konvoj 56 tankov popolnoma uničen v ukrajinskem raketnem napadu.

Čečenski diktator in tesen zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina Ramzan Kadirov je v Ukrajino poslal svoje posebne enote, ki naj bi ali zajele ali ubile ukrajinske voditelje.  Namesto tega se je njihovo sodelovanje v vojni končalo z ognjeno smrtjo, trdijo ukrajinski viri.

Ukrajinska vojska naj bi pri Hostomelu, kraju severozahodno od Kijeva, z raketami uničila čečenske sile, pri čemer naj bi bilo ubitih več sto pripadnikov zloglasnih »odredov smrti« Kadirova. Ena sama raketa Bajraktar naj bi ubila kar 70 Čečenov, poročajo Ukrajinci.

Med žrtvami naj bi bil tudi general Magomed Tušajev, poveljnik 141 motorizirane brigade narodne garde, elitnega oddelka sil Kadirova. Enota se je »izkazala« z zločini v domovini, v Ukrajini pa naj bi bil njihova tarča predvsem ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Tušajev ob Kadirovu:

Po nekaterih poročilih naj bi tudi Kadirov vstopil v Ukrajini in nedolgo pred uničenjem sam obiskal in nagovoril svoje borce.

Čečenski borci naj bi se v Ukrajini borili na strani Rusije.

Twitter