blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Svet

Karitas bo ilegalne migrante integriral z učenjem boksa

Deli na:
Karitas bo ilegalne migrante integriral z učenjem boksa

Foto: arhiv Svet24

33 prosilcev za azil iz majhnega ligurijskega mesteca Santo Stefano di Magra bo sodelovalo v boksarskem projektu Karitasa in mestnih oblasti

Čeprav gospodarstvo mesteca, ki ima nekaj več kot 9.000 prebivalcev, temelji na vinogradništvu, gojenju oljk in pridelavi zelenjave, mestni očetje in predstavniki katoliškega Karitasa ilegalnih migrantov ne bodo učili, kako se prideluje hrana, ampak bo 33 prosilcev za azil obiskovalo tečaje boksa.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija ANSA, so projekt, ki ga podpirata mesto Santo Stefano di Magra (Ligurija) in tamkajšnja Karitas, poimenovali „Udarec rasizmu“.

Migrante bo učil boksati Leonard Bundu (zlata medalja na mediteranskih igrah in bronasta na svetovnem prvenstvu), Afričan iz Sierre Leone z italijnskim potnim listom, ki je dejal, da so kritike tovrstne integracije smešne, saj boks pomeni žertviovanje, spoštovanje in držanje pravil.

V projektu bo sodeloval tudi Armando Bellotti, nekdanji tehnični direktor boksarske zveze San Marina, ki je moral lani odstopiti, saj je vodstvo podvomilo v njegovo profesionalno delo. Bellotti je dejal, da bo med migranti našel novega svetovnega prvaka v boksu.