Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Karitas bo ilegalne migrante integriral z učenjem boksa

Deli na:
Karitas bo ilegalne migrante integriral z učenjem boksa

Foto: arhiv Svet24

33 prosilcev za azil iz majhnega ligurijskega mesteca Santo Stefano di Magra bo sodelovalo v boksarskem projektu Karitasa in mestnih oblasti

Čeprav gospodarstvo mesteca, ki ima nekaj več kot 9.000 prebivalcev, temelji na vinogradništvu, gojenju oljk in pridelavi zelenjave, mestni očetje in predstavniki katoliškega Karitasa ilegalnih migrantov ne bodo učili, kako se prideluje hrana, ampak bo 33 prosilcev za azil obiskovalo tečaje boksa.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija ANSA, so projekt, ki ga podpirata mesto Santo Stefano di Magra (Ligurija) in tamkajšnja Karitas, poimenovali „Udarec rasizmu“.

Migrante bo učil boksati Leonard Bundu (zlata medalja na mediteranskih igrah in bronasta na svetovnem prvenstvu), Afričan iz Sierre Leone z italijnskim potnim listom, ki je dejal, da so kritike tovrstne integracije smešne, saj boks pomeni žertviovanje, spoštovanje in držanje pravil.

V projektu bo sodeloval tudi Armando Bellotti, nekdanji tehnični direktor boksarske zveze San Marina, ki je moral lani odstopiti, saj je vodstvo podvomilo v njegovo profesionalno delo. Bellotti je dejal, da bo med migranti našel novega svetovnega prvaka v boksu.