Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

bik, beli bik Svet24.si

Veliki beli bik zbežal pred mesarsko sekiro

karl erjavec drazgose 2020 bobo Reporter.si

Jože Dežman: Karlu Erjavcu so partizani umorili ...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

Ben Afleck in Ana De Armas Odkrito.si

Ben Aflfeck pred poroko?

Jernej Kuntner Njena.si

Borisov zabaven sprehod po zakulisju Najinih ...

Svet

Kardinal iz afere, ki sega tudi v Slovenijo, toži časnik

Deli na:
Kardinal iz afere, ki sega tudi v Slovenijo, toži časnik

Kardinal Angelo Becciu ob umestitvi za kardinala leta 2018, ob njem papež Frančišek. - Foto: Reuters

Nekdanji kardinal Giovanni Angelo Becciu, ki je odstopil zaradi finančne afere, se brani in je vložil tožbo zaradi klevetanja proti italijanskem tedniku L'Espresso, so danes sporočili iz njegove pisarne. Revija je namreč poročala, da je Becciu društvu svojega brata in drugim osebam na Sardiniji nakazal denar iz vatikanskih blagajn.

Nekdanji kardinal očita tedniku, da je vodil medijsko gonjo proti njem. Med drugim je poročala tudi o preiskavi Vatikana proti Becciuju, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. "Do danes nisem dobil sporočila ne italijanskih in ne vatikanskih pravosodnih organov," je povedal nekdanji kardinal, ki prihaja s Sardinije.

Prepričan je, da L'Espresso s svojimi reportažami ni škodoval je njemu, ampak celotni Cerkvi. Zagotovil je, da bo še naprej služil Cerkvi in da bo naredil vse, da bo resnica prišla na dan.

Becciu je s položaja prefekta kongregacije za svetnike odstopil v septembru, ko se je tudi odpovedal kardinalskim privilegijem. Odstopil je po izbruhu afere v zvezi z nakupom luksuznih nepremičnin v središču Londona in domnevno zlorabo sredstev iz Petrovega novčiča, nabirke, s katero papež podpira karitativna dela v najrevnejših predelih katoliške cerkve.

V povezavi z afero se omenja tudi Slovenija. Becciu naj bi namreč pol milijona evrov nakazal italijanski podjetnici Cecilii Marogna, lastnici družbe Logsic s sedežem v Ljubljani. Ta naj bi denar, ki so ga nakazali na omenjeno družbo, zapravila za luksuzne dobrine namesto za humanitarne namene.

Loading...