vaga love Dobra karma

V zraku je jasno vabilo, da se odprete poletni ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Svet

Kaos v "avtonomni coni" v Seattlu: v novem strelskem obračunu ubit moški

Deli na:
Kaos v "avtonomni coni" v Seattlu: v novem strelskem obračunu ubit moški

Avtonomna cona Capitol Hill. - Foto: Profimedia

V doslej že drugem strelskem obračunu na območju Seattla, ki so ga zasedli protestniki proti policijskemu nasilju in rasizmu, je v ponedeljek umrl moški, najstnik pa je bil ranjen. Z enakim izidom se je končalo streljanje pred tednom dni.

Protestniki so pred tedni zavzeli nekaj ulic v središču mesta Seattle in ga razglasili za avtonomno območje brez policije. Lokalne oblasti so jih pustile pri miru v upanju, da se bodo sčasoma unesli in razkropili, predsednik ZDA Donald Trump in mediji, kot je televizija Fox News, pa so opozarjali na revolucijo, razpad sistema in konec sveta.

Zaradi že drugega strelskega obračuna s smrtnimi žrtvami v tednu dni je bila šefinja policije Seattla Carmen Best jasna, da je dovolj in da bo treba ukrepati. Protestniki namreč niso le poležavali po travi in betonu in imeli govore, ampak so celo preverjali osebne dokumente ljudi, preden so jih spustili na njihove domove. Televizija Fox News je poročala tudi o izsiljevanju lastnikov lokalov in podjetij.


Priče poročajo, da je nekaj oseb zgodaj zjutraj streljalo v avtomobil bele barve blizu ene od barikad na meji tako imenovanega avtonomnega območja. Policija je potrdila, da so obe osebi iz vozila odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili smrt moškega, 14-letnik pa je ostal na zdravljenju zaradi strelnih ran.

Županja Jenny Durkan je prejšnji teden napovedala, da bodo kmalu začeli odstranjevati to avtonomno območje, vendar se ni začelo uspešno. Delavci so v petek skušali odstraniti nekaj barikad, vendar so jih protestniki pregnali in kaže, da bo potrebna tudi policijska sila.

Vodstvo mesta bo moralo izračunati, kaj se mu bolj izplača - ali nemiri ali visoka odškodnina lastnikom podjetij, ki so vložili tožbo zaradi izgube dohodka in zaradi groženj protestnikov. Predsednik Trump županjo izziva, obtožuje strahopetnosti in neodločnosti ter zahteva, da pošlje policijo, nacionalno gardo in vojsko, če je treba, proti "anarhistom".

Loading...