baunei, navigacija Svet24.si

Navigacija Google Zemljevidi jih pripelje na ...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Svet

Juncker po srečanju z Johnsonom: Nobenih uresničljivih alternativ ni predstavil

Deli na:
Juncker po srečanju z Johnsonom: Nobenih uresničljivih alternativ ni predstavil

Današnje srečanje Junckerja in Johnsona je njuno prvo, odkar je Johnson julija postal britanski premier. - Foto: Profimedia

Srečanje predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja in britanskega premierja Borisa Johnsona se je danes v Luxembourgu končalo brez otipljivega napredka. Johnson tudi ni pripravil nobene uresničljive alternative severnoirskemu varovalu v sporazumu o brexitu, so sporočili iz komisije.

Juncker je tudi poudaril, da je odgovornost na strani Velike Britanije, da predloži "pravno operativno rešitve, ki so kompatibilne z ločitvenim dogovorom".

"Predsednik Juncker je tudi poudaril pripravljenost in odprtost komisije, da preuči, ali bi tovrstni predlogi izpolnili cilje varovala. Takih predlogov pa zaenkrat ni bilo," so še sporočili iz komisije.

Z Downing Streeta pa so sporočili, da je Johnson znova poudaril, da ne bo zaprosil za podaljšanje roka za izstop, ki je predviden za 31. oktober. "Voditelja sta se strinjala, da morajo pogovori postati bolj intenzivni in da bodo kmalu potekali vsak dan," so sporočili.

Johnson je na pogovorih tudi znova potrdil zavezanost velikonočnemu sporazumu, so dodali. Navedli so še, da je britanski premier odločen prepričati parlament v Londonu, da podpre dogovor brez zanj spornega irskega varovala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Današnje srečanje Junckerja in Johnsona je bilo njuno prvo, odkar je Johnson julija postal britanski premier.

Juncker je sicer po srečanju poudaril, da bo oktobrski vrh EU pomemben mejnik. Ostalih 27 članic povezave ostaja enotnih, so še poudarili v Bruslju. Juncker bo sicer o poteku priprav na brexit v sredo poročal tudi Evropskemu parlamentu v Strasbourgu.

loading...
Loading...