Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Jovanka Broz v komi; diha s pomočjo aparatov

Deli na:
Jovanka Broz v komi; diha s pomočjo aparatov

Foto: Arhiv Reporterja

Zdravstveno stanje Jovanke Broz, vdove nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, se je po intenzivni terapiji in negi nekoliko izboljšalo, a ostaja nestabilno. Jovanka je v komi in diha s pomočjo aparatov, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina pojasnil direktor Kliničnega centra Srbije Miljko Ristić.

Zdravniki so prepovedali obiske, saj je zdravje pacientke "zelo resno". Jovanka ima po navedbah Ristića resne težave s srcem in dihanjem.

Klinični center je danes sporočil, da je po intenzivni terapiji in negi, ko jo je prejela v četrtek in čez noč, pri Jovanki prišlo do rahlega izboljšanja stanja. Pacientka ostaja pod stalnim in intenzivnim zdravniškim nadzorom, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Klinični center je še dodal, da bodo v primeru, da se pri zdravstvenem stanju Jovanke kar koli spremeni, to sporočili še danes. Če ne, je novo sporočilo mogoče pričakovati v soboto.

Po navedbah srbskega časnika Blic je Jovanka nazadnje govorila s sestrama Nado in Zoro ter pisateljem Žarkom Jokanovićem. Rekla naj bi jim, da si želi biti pokopana v Hiši cvetja poleg svojega nekdanjega soproga.

Jovanka Broz se je rodila leta 1924 v Liki. Leta 1952 se je poročila z Josipom Brozom Titom, s katerim je ostala vse do njegove smrti leta 1980. Od njegove smrti živi v stanovanju na beograjskih Dedinjah, stran od oči javnosti in precej skromno. Mediji so v minulih letih večkrat poročali o njenih finančnih težavah.