bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Jovanka Broz po infarktu v kritičnem stanju

Deli na:
Jovanka Broz po infarktu v kritičnem stanju

Foto: Arhiv Reporterja

Jovanko Broz, vdova pokojnega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita, so danes domnevno zaradi infarkta sprejeli v beograjski bolnišnici, poročajo srbski mediji. Direktor beograjskega centra za nujno pomoč Zlatibor Lončar je kasneje sporočil, da je njeno stanje kritično, vendar pa ni znakov, da bi Jovanka doživela infarkt.

"Zdravstveno stanje Jovanke Broz je kritično, premeščena je bila na oddelek za intenzivno nego," je povedal Lončar, ki je razkril, da je pacientka v polzavestnem stanju ter da se odziva samo na grobe dražljaje. Po njegovih besedah pa prve preiskave in testi nakazujejo na pričetek sepse, saj je bila v bolnišnico pripeljana v "zelo zanemarjenem" stanju.

Jovanka je v bolnišnico prispela okrog 13.30 ure v polzavestnem stanju in z zelo slabo krvno sliko, s težavami pri uriniranju, preležaninami in z rano neznanega izvora na prsnem košu. Lončar je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina zatrdil, da ni znakov, ki bi nakazovali na to, da je Jovanka utrpela infarkt, kot so prvotno poročali srbski mediji.

Po navedbah medijev sta Jovansko v bolnišnico pospremila dva svojca, ki trdita, da Titova vdova v četrtek kljub težavam ni želela k zdravniku, popustila pa je šele danes, ko ni mogla več sama vstati.



V bolnišnici naj bi jo medtem že obiskal srbski minister za delo in socialno politiko Rasim Ljajić, piše srbski Blic.

Jovanka Broz je bila rojena leta 1924 v Liki. Leta 1952 se je poročila z Josipom Brozom Titom, s katerim je ostala vse do njegove smrti leta 1980. Od njegove smrti danes 89-letna Jovanka živi v stanovanju na beograjskih Dedinjah, stran od oči javnosti in precej skromno. Mediji so v minulih letih večkrat poročali o njenih finančnih težavah.

Po Titovi smrti je bilo namreč njuno premoženje nacionalizirano, ona pa je pristala v hišnem priporu, vse do leta 2009 je bila brez vseh osebnih dokumentov. Julija 2009 ji je Ivica Dačić, sedanji premier in tedanji notranji minister, po dolgih letih izročil osebno izkaznico in potni list.