vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

milan-gačanovič---gacho Njena.si

Bo Gacho boter Hajdinemu in Anžetovemu otroku?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Johnson v božični poslanici: Cepivo proti covidu-19 je čudovito darilo družini in celotni državi

Deli na:
Johnson v božični poslanici: Cepivo proti covidu-19 je čudovito darilo družini in celotni državi

Boris Johnson - Foto: Reuters

Britanski premier Boris Johnson je v današnji božični poslanici sodržavljane pozval, naj se cepijo proti covidu-19, kar je označil za "čudovito darilo družini in celotni državi". Izrazil je upanje, da bo letošnji božič bistveno lepši kot lanski.

"Po dveh letih pandemije covida-19 ne morem reči, da je je konec, saj se različica omikron vse hitreje širi. Vendar vsi vemo, da lahko skupaj premagamo to različico, moramo se testirati in biti posebej pazljivi, ko se družimo s starejšimi in ranljivimi sorodniki," je povedal.

Dodal je, da je še vedno težko, a obenem izrazil prepričanje in upanje, da bo letošnji božič za Britance bistveno lepši kot lanski.

Razlog za to je po njegovih besedah tudi v cepljenju proti covidu-19, ki ga je označil za "nevidno in neprecenljivo darilo". Ljudje se po njegovih besedah niso cepili samo zase, ampak tudi za prijatelje, sorodnike in vse, s katerimi se srečujejo.

"Čeprav se čas za nakup daril izteka, še vedno obstaja čudovita stvar, ki jo lahko podarite svoji družini in celi državi, to je, da se greste cepit s prvim, drugim ali pa s poživitvenim odmerkom. Tako bodo prazniki prihodnje leto še lepši kot letos," je v danes objavljeni poslanici še pozval Johnson.

Spomnil se je tudi zdravstvenih delavcev, ki delajo čez božične praznike, negovalcev in vseh, ki pomagajo pri cepljenju.

Britanski premier je v začetku tedna zagotovil, da v Angliji v nasprotju z drugimi deli Združenega kraljestva pred božičem ne bodo uvajali novih omejitvenih ukrepov. Ni pa izključil možnosti zaostrovanja po božiču, saj se omikron širi izjemno hitro. V četrtek so v državi znova dosegli covidni rekord, saj so potrdili kar 119.789 novih okužb, kar je največ doslej.