pijana voznica, alkohol Svet24.si

Nasekana za volanom v roke policistom, domov jo je...

začetek-oi-v-tokiu Svet24.si

FOTO: Olimpijske igre so se začele! Na stadion ...

toča, lovrenc na pohorju Svet24.si

FOTO: Toča v velikosti kokošjega jajca ...

kardeljeva vila tacen pl Reporter.si

Luksuzni brlog Titovega pajdaša pri Ljubljani se ...

janez-janša, andrej-marčič, božo-dimnik Necenzurirano

Tu je prva fotografija Janše in dobaviteljev na ...

megla pixabay Odkrito.si

Leto brez sonca, ki je spremenilo svet

Promocija večerje ob svečah v Kopru Njena.si

Zaslužki na račun ljubezni sanjskega moškega

Svet

Izraelski parlament bo preiskoval, ali je bila vohunska oprema Pegasus zlorabljena

Deli na:
Izraelski parlament bo preiskoval, ali je bila vohunska oprema Pegasus zlorabljena

Fotografija je simbolična - Foto: Profimedia

Izraelski parlament je danes vzpostavil preiskovalno komisijo, ki bo ugotavljala, ali je bila programska oprema Pegasus izraelskega podjetja NSO zlorabljena, je sporočil vodja parlamentarnega odbora za zunanje zadeve in obrambo Ram Ben Barak.

Barak je za vojaški radio pojasnil, da bo preiskovalno komisijo sestavljalo več skupin. "Ko bodo končali preiskavo, bomo zahtevali rezultate in ocenili, ali so potrebni popravki," je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Pegasus je "razkrinkal številne teroristične celice", je še dejal nekdanji namestnik vodje izraelske obveščevalne agencije Mosad. A če je bila ta oprema zlorabljena in prodana neodgovornim organom, je treba to preveriti, je poudaril.

Izvršni direktor NSO Šalev Hulio je danes za vojaški radio povedal, da bi bil zelo vesel preiskave, da bi lahko oprali svoje ime. Po njegovem mnenju gre pri vsem skupaj za to, "da bi očrnili celotno izraelsko kibernetsko industrijo".

Hulio je povedal, da ne morejo razkriti podrobnosti svojih pogodb, vendar pa so pripravljeni zagotoviti popolno preglednost, če želi kakšna vlada več podrobnosti.

Izraelsko podjetje NSO se je znašlo v središču pozornosti svetovne javnosti, potem ko je več medijev v nedeljo razkrilo obsežno vohunsko akcijo, v kateri naj bi z njegovo vohunsko programsko opremo Pegasus povezali več kot 50.000 telefonskih številk novinarjev, aktivistov in politikov iz več držav. Med njimi naj bi bilo tudi 14 državnih voditeljev.

V podjetju so zatrdili, da to "ni seznam tarč ali potencialnih tarč Pegasusa". Opremo izvažajo 45 državam, za kar imajo dovoljenje izraelske vlade.

Loading...