palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izgubljeni pijanec prestrašil kanadske politike

Deli na:
Izgubljeni pijanec prestrašil kanadske politike

Foto: Reuters

V Kanadi je sredi meseca za preplah med politiki poskrbelo obvestilo na pragu doma vodje Liberalne stranke Justina Trudeauja (foto), ki je lastniku priporočilo, naj v izogib kraji zaklepa vrata, poleg pa so bili noži iz njegove kuhinje. Sedaj pa se je izkazalo, da je vdor v Trudeaujev dom zagrešil vinjeni mladenič, ki se je preprosto zmotil v hiši.

Ker med vdorom iz hiše vodje kanadske opozicije, ki ni bila zaklenjena, ni bilo nič odnesenega, so tako v policiji kot v politični srenji v njem videli jasno grožnjo Trudeauju. Politika, ki ga v času vdora ni bilo doma, se v primeru zmage liberalcev na parlamentarnih volitvah čez dobro leto dni že omenja kot prihodnjega premiera, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekateri so zaradi vdora od policije zahtevali, naj na novo preuči postopke za zaščito politikov, nato pa se je izkazalo, da ni Trudeauju nihče želel nič žalega. Kot je v torek povedal predstavnik policije Kal Ghadban, je v Trudeaujevo hišo med iskanjem prijateljevega doma pomotoma vstopil vinjeni 19-letni mladenič.

"Ko je ugotovil, da je vstopil v napačno hišo, je mladenič, ki je vse skupaj obžaloval, na pragu pustil opozorilo lastnikom," je dejal Ghadban. V času njegovega nehotenega vdora so sicer Trudeaujeva soproga in njuni trije otroci mirno spali. 19-letnika, ki se je hitro javil policiji in obžaloval, da je sprožil nacionalni incident, ne bodo kazensko preganjali.