Corinna Schumacher Svet24.si

Schumacherjeva žena je ujetnica

hrvaška policija Svet24.si

Matija na predvečer božiča brutalno pretepel ...

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

tomaz smrkolj -STA Reporter.si

Rakavega bolnika bi operirali šele po njegovi ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

janko-in-verdana, botri, igralca Njena.si

Botri: Nova igralka zasebno Zlatanovo dekle

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izgubil boj z rakom

Deli na:

Ameriški igralec Patrick Swayze je izgubil boj z rakom. Swayze, proslavil se je leta 1987 s filmom Umazani ples, je umrl v noči na torek, star 57 let. Več kot poldrugo leto je bolehal za rakom na trebušni slinavki, je za ameriško tiskovno agencijo AP potrdila njegova publicistka.

Ameriški igralec Patrick Swayze je izgubil boj z rakom. Swayze, proslavil se je leta 1987 s filmom Umazani ples, je umrl v noči na torek, star 57 let. Več kot poldrugo leto je bolehal za rakom na trebušni slinavki, je za ameriško tiskovno agencijo AP potrdila njegova publicistka.

"Patrick Swayze je danes mirno preminil, ob njem so bili člani družine. Zadnjih 20 mesecev se je pogumno bojeval z boleznijo," je sporočila njegova publicistka Annett Wolf. Swayze se je rodil leta 1952 v Houstonu.

Privrženci simpatičnega igralca so se te novice bali že dolge mesece, potem ko je ameriški tabloid National Enquirer že pred letom dni zapisal, češ da je Swayzeju ostalo le še nekaj tednov življenja. Igralec se je kljub temu pogumno bojeval z boleznijo, ki v tej obliki v petih letih od izbruha pokosi visok odstotek obolelih.

Swayze je bil leta 1991 na podlagi ankete revije People razglašen za "najbolj privlačnega moškega".Kljub bolezni je posnel več epizod TV nanizanke "The Beast". Sicer pa je imel z zdravjem že prej težave, leta 1998 si je med snemanjem filma v nesreči pri jahanju zlomil obe nogi. Bil je verižni kadilec, imel je probleme z alkoholom. Sredi 90-ih let se je zato zdravil in zapustil Hollywood.

Swayze je bil trikrat nominiran za nagrado zlati globus, poroča AP. Zaslovel je z vlogo nerazumljenega "slabega" fanta Johnnyja Castlea v Umazanem plesu (Dirty Dancing). V filmu se je izkazal kot plesalec, kar pa ni presenetilo, saj je bil nenazadnje sin koreografa in je igralsko pot začel v glasbenem gledališču.

Sledil je uspeh s filmom Duh (Ghost), v katerem je bila njegova soigralka Demi Moore. Njegovi filmi iz 80-ih let so "The Outsiders", "Red Dawn", "Grandview U.S.A." in "Youngblood", v 90-ih letih "Point Break", "Tall Tale" in drugi. Leta 2001 se je pojavil v filmu "Donnie Darko", leta 2003 se je vrnil na deske New Yorka v musicalu "Chicago", leta 2006 pa je v Londonu nastopal v musicalu "Guys and Dolls".