mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izdajatelj News of the World mora plačati še 17 znanim osebnostim

Deli na:
Izdajatelj News of the World mora plačati še 17 znanim osebnostim

Foto: Reuters

Britansko vrhovno sodišče je včeraj sprejelo odločitev v tožbi 17 bolj ali manj znanih osebnosti proti izdajatelju sedaj že bivšega tabloida News of the World, ker so jim njihovi novinarji vdirali v telefone. Med osebami, ki jim je sodišče prisodilo odškodnino in opravičilo, sta pevec James Blunt in vojvodinja yorška Sarah Ferguson.

Žrtev spornih novinarskih praks je bilo na Otoku več sto, razkritje afere pa je resno omajalo britanske medije in med drugim leta 2011 vodilo v ukinitev tabloida News of the World.

Sedemnajstim žrtvam novinarjev je sodišče v Londonu sedaj dosodilo denarno odškodnino, katere višina sicer ni znana, in pa javno opravičilo. Za oboje mora sedaj poskrbeti News Group Newspapers, piše britanski BBC.

Med tožniki je bil tudi igralec Hugh Grant, ki pa je nato decembra razkril, da je dosegel z izdajatelji News of the World izvensodno poravnavo.

Grant je bil sicer eden prvih zvezdnikov, ki je novinarje tabloida obtožil nezakonitega prisluškovanja in ena prvih prič v preiskavi, ki jo je britanski premier David Cameron uvedel zaradi vdiranja več britanskih medijev v telefone in elektronsko pošto znanih osebnosti.

Skupno je bilo doslej zaključenih že 144 tožb, odprtih pa jih je še 23. Januarja lani je npr. igralec Jude Law dobil odškodnino višini 130.000 funtov.