renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Svet

Italijanski premierju je prekipelo: če se Salvini in Di Maio ne nehata prepirati, bo odstopil

Deli na:
Italijanski premierju je prekipelo: če se Salvini in Di Maio ne nehata prepirati, bo odstopil

Foto: Profimedia - Trije glavni italijanski politiki (od leve): namestnik premierja Luigi Di Maio, premier Guiseppe Conte in glasni notranji minister Matteo Salvini.

Italijanski premier Giuseppe Conte je včeraj zagrozil z odstopom, če se vladni stranki Liga in Gibanje pet zvezd ne bosta nehali prepirati.

"Od obeh političnih sil zahtevam, da se odločita in mi sporočita, ali nameravata še naprej slediti koalicijski pogodbi," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP Conte povedal na novinarski konferenci.

V nasprotnem primeru "bom preprosto vrnil svoj mandat", je dodal. "Želim jasen in hiter odgovor brez izogibanja," je še poudaril. Zahteval je "lojalno sodelovanje" vseh ministrov v vladi.

Odnosi med predsednikom skrajno desne Lige Matteom Salvinijem in vodjo populističnega gibanja Luigijem Di Maiem so se v zadnjih tednih močno zaostrili, spor pa se je še poglobil v času kampanje pred evropskimi volitvami. Di Maio je Salvinija med drugim kritiziral zaradi oblikovanja evropskega zavezništva desničarskih strank.

Gibanje je na evropskih volitvah prejelo le 17 odstotkov glasov, medtem ko so njihovi koalicijski partnerji Liga zbrali 34 odstotkov glasov. Na parlamentarnih volitvah lani je bilo razmerje ravno obratno. Gibanje je takrat podprlo 32 odstotkov volivcev, Ligo pa 17 odstotkov.

Loading...