sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Islamska država napadla turške vojake na severu Iraka

Deli na:
Islamska država napadla turške vojake na severu Iraka

Foto: Reuters (slika je simbolična)

Skrajneži Islamske države so po poročanju turških medijev, ki se sklicujejo na vojaške vire, napadli turške vojake v oporišču blizu Mosula na severu Iraka. Pri tem so bili ranjeni štirje turški vojaki in še tri osebe. Omenjeno oporišče je sicer jabolko spora med Bagdadom in Ankaro, saj je Irak od Turčije zahteval umik njenih sil s tega območja.

Glede na medijska poročila naj bi džihadisti Islamske države raketirali in obstreljevali oporišče, namenjeno vojaškemu urjenju. Turška vojska naj bi se odzvala s streli, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oporišče v Bašiki je sicer središče spora med Turčijo in Irakom v zadnjih dneh. Do najnovejše zaostritve odnosov med Irakom in Turčijo je prišlo po tistem, ko je Ankara, ki uri kurdske in iraške vojake na območju Mosula za boj proti Islamski državi, prejšnji teden okrepila svojo vojaško prisotnost v Iraku na približno tisoč vojakov. Turška vlada je trdila, da so te sile namenjene zaščiti turškega vojaškega osebja v Iraku in da so bile dogovorjene z iraškimi oblastmi. A v Bagdadu so to ostro zanikali in zahtevali umik turških sil s severa Iraka.

Irak je celo vložil pisno pritožbo pri Varnostnem svetu ZN zaradi nedovoljene prisotnosti turških sil na svojem ozemlju.