pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Islamska država ima več deset tisoč računov na Twitterju

Deli na:
Islamska država ima več deset tisoč računov na Twitterju

Foto: Reuters

Najmanj 46.000 računov na družbenem omrežju Twitter naj bi bilo povezanih s podporniki skrajne skupine Islamska država (IS), je pokazala ameriška raziskava. Glede na raziskane tvite naj bi največ podpornikov IS izviralo iz Savdske Arabije, Sirije, Iraka in tudi ZDA.

Glede na rezultate raziskave inštituta Brookins iz Washingtona so sicer veliko računov, povezanih z IS odstranili, a številka še vedno ostaja visoka. Avtorji raziskave ocenjujejo, da so podporniki IS med septembrom in decembrom lani uporabljali vsaj 46.000 računov na Twitterju.

Prejšnje raziskave o dosegu džihadistov na Twitterju so se po ocenah avtorjev preveč osredotočale na manjše segmetne družbenega omrežja Islamske države in je zato treba analize razširiti.

Pri analizi tvitov so avtorji ugotovili, da so tri četrtine podpornikov IS tvitale v arabščini, skoraj petina pa v angleščini.

Avtorji po poročanju francoske tiskovne agencije AFP priporočajo, da družbena omrežja in ameriška vlada sodelujejo pri odzivu na ekstremizem na spletu. Po njihovih ocenah razprave okoli vladnega posredovanja na spletu pogosto zaznamujejo očitki o omejevanju svobode govore, čeprav v resnici družbena omrežja trenutno sama regulirajo govor na svojih platformah in to brez nadzora.