Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Iran prisilil letalo z Američani k pristanku

Deli na:
Iran prisilil letalo z Američani k pristanku

Foto: Reuters

Potniškemu letalu s približno 100 ljudi na krovu, med njimi tudi Američani, ki je letelo iz Afganistana, je Iran zaukazal, naj pristane na jugu države zaradi napak v njegovem načrtu leta, so danes sporočile iranske zračne oblasti.

Incident je sprožil ogorčenje v ZDA, a so problem hitro razrešili in letalo je nekaj ur po prisilnem pristanku nadaljevalo pot proti Dubaju, končni destinaciji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ugotovili smo, da so bile informacije o letu nepravilne, zato smo, da bi zagotovili, da ni problemov, pilota pozvali k pristanku," je povedal vodja iranske letališke organizacije Mohamed Ali Ilhani.

Letalo družbe Fly Dubai je pristalo na letališču v pristaniškem mestu Bandar Abbas na jugu Irana. Letalo je vzletelo iz zračne baze Bagram v Afganistanu, so že v petek potrdile ZDA.

Ameriški State Department pa je takoj zanikal ameriška medijska poročila, da je Iran z bojnimi letali prisilil čartersko letalo k pristanku.

Ilhani je razkril, da se letališko osebje ni zavedalo, da so na krovu letala Američani ter da so letalo pozvali k pristanku, ker je bilo v iranskem zračnem prostoru in je prišlo do zmede zaradi informacij o poti letala.

Za zdaj še ni znano, kdo je bil na letalu Fly Dubai, a ameriški obrambni uradniki so potrdili, da so ga najele sile Isaf v Afganistanu.