Sašo Hribar za obrez Dobra karma

'Ne bi več tlačil tega sveta, če Andreja ne bi ...

donald-trump, arlington Svet24.si

VIDEO: Trump omotičen in zibajoč. Je za to kriva...

jansa sarec pl Reporter.si

Twitter se norčuje iz Janševih obtožb: Šarec ...

trgovka, trgovina, blagajna Svet24.si

"Če bodo ob nedeljah trgovine odprte, bodo ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

Svet

Invalid poskušal storiti samomor pred italijanskim premierom Montijem

Deli na:

Invalidni Neapeljčan se je danes ob obisku italijanskega premiera Maria Montija v Neaplju poskušal zažgati. Tik pred Montijevim prihodom na trg v središču mesta se je 50-letnik polil z bencinom. Posredovanje policije je preprečilo, da bi sam sebe tudi zažgal. Moški je ob prijetju dejal, da želi samo pošteno živeti.

Incident se je zgodil, ko je italijanski premier Monti prihajal na trg Piazza del Plebiscito, kjer je želel predstaviti načrte italijanske vlade za restavracijo arheološkega najdišča antičnega mesta Pompeji. 50-letni invalid naj bi po lastnih navedbah od lokalnih zdravstvenih organov pričakoval povračilo denarja, ki ga je plačal za zdravstveno oskrbo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V zadnjem tednu sta italijansko javnost pretresla že dva samozažiga obupanih posameznikov. V mestu Bologna se je 58-letni italijanski gradbeni delavec zažgal v svojem avtomobilu. Italijan se je moral zaradi domnevne davčne utaje v višini 104.000 evrov zagovarjati pred sodiščem. Pred tednom dni pa se je sredi ulice v Veroni zažgal maroški gradbeni delavec. Oba moška sta samovžig preživela s hudimi opeklinami.


V zadnjih treh dneh so samomor zaradi finančnih težav storili trije Italijani, med njimi tudi 78-letna sicilijanska upokojenka, ki je skočila z balkona, ko je izvedela, da se bo njena mesečna pokojnina zmanjšala za 200 evrov.

Po podatkih združenja obrtnikov CGIA se je med letoma 2008 in 2010 število samomorov, povezanih s finančnimi težavami, v Italiji povečalo za skoraj 25 odstotkov. Združenje je Montijevo vlado že pozvalo k ustanovitvi solidarnostnega sklada, s katerim bi lahko pomagali Italijanom, ki so zaradi gospodarske krize zašli v finančne težave.

Predsednik levosredinske politične stranke Italija vrednot Antonio Di Pietro za samomore obupanih posameznikov krivi premiera Montija in njegovo varčevalno politiko. "Vedno več Italijanov je brez denarja. Monti ima na vesti te samomore," je dejal Di Pietro.

loading...
Loading...