miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Indijska trgovina z imenom Hitler bo preimenovana

Deli na:
Indijska trgovina z imenom Hitler bo preimenovana

Foto: Reuters

Lastniki trgovine z moškimi oblačili v Indiji z imenom Hitler so sporočili, da bodo spremenili ime, potem ko je proti imenovanju protestirala judovska skupnost, pritisk pa so izvajale tudi indijske vladne agencije.

Trgovino so prejšnji mesec odprli v mestu Ahmedabad v indijski zvezni državi Gujarat. Na oglasni deski je imela zapisano Hitler ter narisano svastiko.

"Zaradi imena so pritiske izvajale tako lokalne oblasti kot tudi judovska skupnost. Zato sva se s poslovnim partnerjem odločila, da spremeniva ime," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal lastnik Rajesh Shan. "Zadeva nam je prinesla veliko težav, zato bomo v naslednjih dneh odstranili oglasno desko in si izmislili novo ime," je še dodal Shan.

Izraelska generalna konzulka v Mumbaiju Orna Sagiv, ki je Gujarat obiskala, je indijske oblasti pozvala, naj posredujejo in prepričajo lastnike, da spremenijo ime.

Shah trdi, da ni vedel, kdo je bil Adolf Hitler in da je trgovino poimenoval po dedku svojega poslovnega partnerja, ki so mu zaradi njegove strogosti dali vzdevek Hitler.

Loading...