horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Indijska trgovina z imenom Hitler bo preimenovana

Deli na:
Indijska trgovina z imenom Hitler bo preimenovana

Foto: Reuters

Lastniki trgovine z moškimi oblačili v Indiji z imenom Hitler so sporočili, da bodo spremenili ime, potem ko je proti imenovanju protestirala judovska skupnost, pritisk pa so izvajale tudi indijske vladne agencije.

Trgovino so prejšnji mesec odprli v mestu Ahmedabad v indijski zvezni državi Gujarat. Na oglasni deski je imela zapisano Hitler ter narisano svastiko.

"Zaradi imena so pritiske izvajale tako lokalne oblasti kot tudi judovska skupnost. Zato sva se s poslovnim partnerjem odločila, da spremeniva ime," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal lastnik Rajesh Shan. "Zadeva nam je prinesla veliko težav, zato bomo v naslednjih dneh odstranili oglasno desko in si izmislili novo ime," je še dodal Shan.

Izraelska generalna konzulka v Mumbaiju Orna Sagiv, ki je Gujarat obiskala, je indijske oblasti pozvala, naj posredujejo in prepričajo lastnike, da spremenijo ime.

Shah trdi, da ni vedel, kdo je bil Adolf Hitler in da je trgovino poimenoval po dedku svojega poslovnega partnerja, ki so mu zaradi njegove strogosti dali vzdevek Hitler.

loading...
Loading...