Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ikeine nevarne otroške posteljice

Deli na:
Ikeine nevarne otroške posteljice

Švedski proizvajalec pohištva Ikea je odpoklical dva modela otroških posteljic, saj so prejeli več poročil o polomljenih kovinskih delih posteljic, ki bi z ostrimi robovi lahko poškodovali otroke. Odpoklic posteljic Kritter in Sniglar (foto) se nanaša na več evropskih držav. Ikea je opozorilo izdala tudi v Avstriji, kjer so Sloveniji bližnje trgovine.

Da bi se izognili morebitnim poškodbam, lahko kupci omenjene posteljice vrnejo v Ikeiinih trgovinah, jih zamenjajo ali pa zaprosijo za brezplačno popravilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odpoklic, ki ga je Ikea v četrtek objavila na svojih spletnih straneh, zadeva več držav, med drugim Belgijo, Veliko Britanijo, Kitajsko, Češko, Irsko, Izrael, Luksemburg, Malezijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Slovaško, Švedsko, Švico, Tajsko in Turčijo.

Naknadno je tudi avstrijska podružnica Ikee po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pozvala kupce, naj na posteljicah obeh modelov preverijo datumski žig, ki se nahaja bodisi na njenem sprednjem ali spodnjem delu.

Potencialno nevarne so posteljice modela Kritter z datumskim žigom s številkami od 1114 do 1322 in posteljice modela Sniglar z datumskimi žigi s številkami 1114 do 1318.

Tiskovna predstavnica skupine na Švedskem Anna Pilkrona Godden je ocenila, da je bilo v skandinavskih državah prodanih približno 10.000 omenjenih posteljic, medtem ko ni imela podatkov, koliko jih je bilo prodanih v preostalih državah.

Po podatkih ameriške komisije za varnost potrošniških izdelkov pa naj bi bilo v ZDA prodanih približno 22.000 takšnih posteljic, v Kanadi pa 18.000. V vsaki od teh držav naj bi zabeležili po en primer zloma kovinskega dela posteljice, vendar pa pri tem otroci niso bili poškodovani.