feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Hrvati pri krivolovu prijeli italijanskega poslanca

Deli na:
Hrvati pri krivolovu prijeli italijanskega poslanca

Foto: Reuters

Hrvaška vojaška ladja je v torek pri otoku Palagruža prijela italijanskega poslanca Francesca Biavo, ki je lovil ribe brez ustreznega dovoljenja. Poleg tega čoln, v katerem je bil poslanec stranke Ljudstvo svobode nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija, ni bil registriran, je poročal hrvaški novičarski portal, Index.hr.

Biava je sicer član odbora za kmetijstvo italijanskega parlamenta. Kot dodaja Index.hr, že več let preživlja počitnice na otoku Visu, letos pa je v Splitu najel 13-metrsko jahto, s katero se je odpravil proti Palagruži, ki je eden izmed najbolj oddaljenih hrvaških otokov.

Pri Palagruži se je premestil v manjši gumenjak, ki pa naj bi bil njegov in ne del opreme jahte. Z njega je nato ribaril, ko ga je med rednim nadzorom morja prijela patrulja hrvaške vojaške mornarice.

Ugotovili so, da lovi ribe v hrvaških teritorialnih vodah brez dovoljenja, za povrh pa je bil v čolnu, ki ni imel registracije. Zatem so ga prepeljali na policijsko postajo na Visu in ga oglobili s 500 kun kazni (67 evrov) zaradi nezakonitega ribolova.

Pri postopku se Biava ni skliceval na dejstvo, da je poslanec v italijanskem parlamentu, je še poročal Index.hr.

S hrvaškega zunanjega ministrstva so potrdili, da so o prijetju Biave obvestili italijanski konzulat v Splitu. Dodali so, da ni bilo nobenih ugovorov na postopke hrvaških oblasti.

loading...
Loading...