Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Svet

Hrvaška v šoku: pred vlado se je zažgal moški! (FOTO)

Deli na:
Hrvaška v šoku: pred vlado se je zažgal moški! (FOTO)

Moški se je polil z bencinom in zažgal - Foto: Patrik Macek/Pixsell Bobo

Pred stavbo hrvaške vlade v Zagrebu se je dopoldne za zdaj še neznani moški polil z bencinom in zažgal, poročajo hrvaški mediji. Na kraj incidenta je takoj po dogodku prispel tudi hrvaški premier Andrej Plenković. Stanje moškega je po navedbah zdravnikov kritično.

Policija je potrdila incident in sporočila, da je prijavo prejela ob 9.37.

Priča je za hrvaški časnik Jutarnji list povedala, da je videla moškega, kako se v neposredni bližini vladne stavbe na Markovem trgu poliva s tekočino. O njegovem početju so hitro obvestili varnostnike. Ko so krenili proti moškemu, da bi ga legitimirali, ga je že zajel ogenj.

Moškega so po incidentu prepeljali v bolnišnico, vstop na Markov trg pa je policija zaprla.

Predstojnik travmatološke klinike kliničnega centra v Zagrebu Dinko Vidović je na novinarski konferenci opoldne sporočil, da je moški življenjsko ogrožen in da trenutno ni pri zavesti. Pojasnil je, da ima opekline četrte stopnje po skoraj celotnem telesu. "Prognoze so slabe," je dodal in pojasnil, da gre za moškega, rojenega leta 1967.

Hrvaška vlada je izrazila pretresenost nad incidentom. "Policisti in vse pristojne službe so se hitro odzvali, da bi kar najhitreje pomagali ponesrečencu in pogasili ogenj," je sporočil tiskovni predstavnik vlade Marko Milić.

Dodal je, da so predsednik vlade ter finančni in gospodarski minister, ki so bili tedaj na sestanku na vladi, takoj odšli na prizorišče incidenta, da bi videli, kaj se je zgodilo, medtem ko je zdravnica iz bližnje ordinacije že pomagala moškemu. Pojasnil je tudi, da je v teku kriminalistična preiskava.