irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

sanja grohar z družino Njena.si

Sanja Grohar v hudih bolečinah

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Svet

Hrvaška policija preiskuje pobeglega playboy frančiškana

Deli na:
Hrvaška policija preiskuje pobeglega playboy frančiškana

Foto: Arhiv Reporterja

Splitska policija je v ponedeljek potrdila, da so začeli preverjati poročanja medijev, da je frančiškan Šime Nimac prodal cerkveno zemljišče nedaleč od Makarske in pobegnil z milijonom evrov. Hrvaški mediji so poročali, da je playboy frančiškan, kot so ga poimenovali, prejšnji teden zapustil državo v družbi neimenovane ženske.

Nimac naj bi za Jutarnji list v ponedeljek zavrnil vse obtožbe ter dejal, da je na Hrvaškem. Kot je povedal, je "primer izjemno zapleten in zahteva širšo razlago". O vsem naj bi hrvaško javnost obvestil sredi tedna.

Hrvaški mediji so poročali, da je brez dovoljenja svojih nadrejenih v splitski frančiškanski provinci prodal več kot 40.000 kvadratnih metrov zemljišča na atraktivni lokaciji med krajem Baško vodo in turističnim kompleksom Baško polje nedaleč od Makarske.

Faranom v svoji župniji, Basta-Baška voda, je povedal, da potrebuje denar za obnovo cerkve. Ko je podjetje Sunčani Bast nakazalo denar za zemljišče, je 34-letni frančiškan dvignil milijon evrov in pobegnil z žensko, ki naj bi bila bankirka, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.Splitski časnik še navaja, da je Nimac kupil tudi jahto, nov avtomobil znamke passat, stanovanja in druge nepremičnine ter da naj bi za zemljišče dobil celo dva milijona evrov.

Na policiji so potrdili, da preverjajo vse navedbe, sicer pa da niso dobili nobene kazenske ovadbe proti frančiškanu, ki so si ga številni verniki zapomnili zaradi razkošnega načina življenja. Še pred leti naj bi imel avtomobil znamke crysler, rad naj bi se kazal tudi v oblekah prestižnih blagovnih znamk.

V splitsko-makarski škofiji trdijo, da cerkev nikakor ni oškodovana, ker pogodba o prodaji zemljišča ni veljavna, saj Nimac ni imel pooblastil, da bi brez vedenja nadrejenih vodil posle, ki bi presegali vrednost 25.000 kun (3340 evrov). Trdijo, da je prevaral kupca in da gre za primer, za katerega je pristojno civilno sodišče.

Loading...