duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

Svet

Hrvaška po turistični Veliki noči z rekordnim številom okužb

Deli na:
Hrvaška po turistični Veliki noči z rekordnim številom okužb

Hrvaška in novi koronavirus. - Foto: Profimedia

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 3217 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 36 bolnikov s covidom-19, je objavil nacionalni štab civilne zaščite. Današnje število novih primerov je najvišje od 18. decembra lani, ko so jih potrdili 3272. Zdravstvene oblasti so predlagale nadaljevanje cepljenja s cepivom AstraZenece brez omejitev.

V državi je trenutno 12.767 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 1756 covidnih bolnikov, od katerih jih 171 potrebuje pomoč medicinskih ventilatorjev.

Na Hrvaškem so do srede zvečer porabili 533.409 odmerkov Pfizerjevega, AstraZenecinega in Moderninega cepiva. Cepili so 432.601 ljudi, od tega 100.808 z dvema odmerkoma.

V Zagrebu so danes nadaljevali z bolj množičnim cepljenjem starejših od 65 let in kroničnih bolnikov. V ta namen so zagotovili 30.000 odmerkov AstraZenecinega cepiva.

Od naročenih 1500 ljudi se jih je v sredo, ko so začeli z organiziranim cepljenjem na zagrebškem velesejmu, cepilo 783. Hrvaški mediji poročajo, da se številni niso odzvali zaradi strahu pred stranskimi učinki cepiva britansko-švedskega podjetja AstraZeneca. Obenem so na Reki v sredo cepili 1400 ljudi, večinoma s cepivom AstraZenece.

Hrvaški zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je sicer danes priporočil nadaljevanje uporabe cepiva AstraZeneca v boju proti epidemiji covida-19. Kot so pojasnili, se strinjajo s sredinim stališčem Evropske agencije za zdravila (Ema), da so koristi od cepljenja z AstraZenecinim cepivom občutno večje od tveganja s stranskimi učinki, saj cepivo učinkovito ščiti pred bolnišničnim zdravljenem in smrtjo.

Loading...