Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaška bo zaostrila protikoronske ukrepe: na zloglasni plaži Zrće se obetajo nove omejitve

Deli na:
Hrvaška bo zaostrila protikoronske ukrepe: na zloglasni plaži Zrće se obetajo nove omejitve

Razvpita plaža Zrče na Pagu (fotografija je simbolična). - Foto: Bobo

V hrvaškem štabu civilne zaščite pripravljajo nove protikoronske ukrepe, ki naj bi jih uveljavili pred koncem julija, ko se končajo sedanji ukrepi, danes neuradno poročajo hrvaški mediji. Medtem so v najbolj znanem hrvaškem prizorišču za zabave, plaži Zrće na otoku Pag napovedali, da bodo vstop dovolili samo polno cepljenim osebam.

Potem ko je celotna hrvaška obala pred nekaj dni postala "oranžna", se je nacionalni štab civilne zaščite očitno odločil zaostriti ukrepe, da bo turistična sezona čim daljša. Čeprav niso napovedali, kako nameravajo zaostriti ukrepe, je najverjetneje, da bodo znova omejili število ljudi na različnih dogodkih, ki veljajo za najbolj tvegane za širitev novega koronavirusa, poroča danes Jutarnji list, ki se sklicuje na vire pri štabu civilne zaščite.

Časnik dodaja, da je pričakovati tudi, da bo Hrvaška poostrila pogoje za vstop državljanov Združenega kraljestva, kot so to uveljavile že nekatere članice EU. Med drugim naj bi obvezno testiranje na okužbo z novim koronavirus uveljavili tudi za cepljene britanske turiste, še piše časnik.


Medtem so s plaže Zrće sporočili, da bodo kmalu zaostrili protikoronske ukrepe. Vstop na poletne klubske zabave naj bi dovolili samo tistim, ki so zaključili cepljenje proti covidu-19. Zavrnili so ocene, da bo to pomenilo diskriminacijo. Menijo, da je njihova odločitev profesionalna in odgovorna, ker je ključna epidemiološka varnost zaposlenih in obiskovalcev, danes poroča Večernji list.

Zaenkrat je na zabave na plaži Zrće možno vstopiti z evropskim digitalnim covidnim potrdilom, za ostale goste pa v svojem testnem centru opravljajo hitra antigenska testiranja.

Na Hrvaškem se zavedajo, da se zaradi velikega števila turistov ne morejo izogniti vnovičnemu porastu novih okužb z novim koronavirusom, a bodo poskusili poiskati ravnovesje med covidom-19 in turistično sezono ter preprečiti večja žarišča okužb, zaradi katerih bi se lahko Hrvaška obarvala rdeče.