stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hongkonžanka zaradi mučenja služkinje za šest let v zapor

Deli na:
Hongkonžanka zaradi mučenja služkinje za šest let v zapor

Foto: Arhiv Reporterja

Hongkonžanka, ki je pretepala, stradala in zapirala svojo služkinjo iz Indonezije, je bila obsojena na šest let zapora. Njena žrtev Erwiana Sulistyaningsih je dejala, da je srečna in spoštuje sodbo, vendar meni, da kazen ni dovolj visoka.

"Nisem zadovoljna s šestimi leti zapora spričo tega, kar je naredila meni in mojim kolegicam," je za medije izjavila 24-letna Sulistyaningsihova.

Sodnica Amanda Woodcock je ob izreku kazni dejala, da Law Wan-tung, ki ji je grozilo največ sedem let zapora, ni pokazala nikakršnega sočutja do Erwiane Sulistyaningsih in drugih služkinj. V osebju, ki je bilo zaposleno pri njej, je videla manjvredne ljudi, je dejala sodnica.

"Obžalovanja vredno je, da takšno ravnanje ni redko in na žalost se morajo z njim ukvarjati sodišča," je dodala Woodcockova.

Sodnica je pozvala oblasti v Hongkongu in Indoneziji, naj izvedejo preiskavo agencij za zaposlovanje, ki služkinjam zaračunavajo visoko provizijo, ki jo nato odštejejo od njihovih plač, zato mnoge ostanejo v dolgovih.

Woodcockova je dejal, da je žrtev dobila le malo počitka, spanja in hrane, zato je zdaj le še senca same sebe.

Mlada Indonezijka je med sojenjem povedala, da je dobila le majhne obroke kruha in riža, spala po štiri ure na dan in da jo je delodajalka tako hudo pretepala, da je padla v nezavest. Tožilstvo je trdilo, da je Lawova gospodinjske predmete, na primer krpe, ravnilo in obešalnik za obleke, uporabljala kot "orožje" proti svojim služkinjam.

44-letna mati dveh otrok je bila spoznana za krivo v 18 od 20 točk obtožnice, med drugim povzročitve hude telesne poškodbe, napada, ustrahovanja in neizplačila plač, poroča francoska tiskovna agencija AFP.