EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Svet

Hitro širjenje koronavirusa delta, Francija odsvetuje potovanja v Španijo

Deli na:
Hitro širjenje koronavirusa delta, Francija odsvetuje potovanja v Španijo

Slika je simbolična. - Foto: Profimedia

Zaradi hitrega širjenja okužb z bolj nalezljivo različico novega koronavirusa delta v Španiji in na Portugalskem je danes Francija svojim državljanom odsvetovala potovanja v ti dve državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Minister za evropske zadeve Clement Beaune je Francozom odločno odsvetoval prestop Pirenejev in preživljanje poletnih počitnic v Španiji in na Portugalskem.

"Tisti, ki še niso rezervirali počitnic, izogibajte se Španije in Portugalske kot turistične destinacije," je dejal za televizijo France 2. "Bolje je ostati v Franciji ali oditi v druge države."

Francija, ki se boji, da jo bo letos poleti prizadel četrti val okužb z novim koronavirusom, po njegovih besedah zaradi širjenja bolj nalezljive različice virusa delta preučuje možnost uvedbe novih omejitev potovanj.


"Paziti moramo (...), pandemije še ni konec," je dejal in dodal: "Odločili se bomo v prihodnjih dneh, vendar bi lahko uvedli ostrejše ukrepe."

Beaune je dejal, da Francija pozorno spremlja razmere v državah, kjer se okužbe hitro širijo, pri tem pa izpostavil Katalonijo in Barcelono, kjer počitnikujejo mnogi Francozi.

V Kataloniji zaradi širjenja različice delta zlasti med mladimi, ki niso cepljeni, znova omejujejo nočno življenje. Dogodki z več kot 500 udeleženci bodo še naprej dovoljeni, če bodo izvajali hitre teste na novi koronavirus. Udeleženci bodo lahko predložili tudi negativen izvid testa PCR ali potrdilo o cepljenju proti covidu-19, na spletu poroča katalonska tiskovna agencija Catalan News.

Nemčija je medtem že uvedla prepoved vstopa za potnike iz Portugalske, kjer je različica delta že prevladujoča. V državo smejo tako iz Portugalske vstopiti le nemški državljani, ob prihodu pa morajo v dvodnevno karanteno vsi, ki niso bili cepljeni proti covidu, poroča AFP.

Loading...