pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hekerji, ki so vdrli v Sony Pictures, grozijo s terorističnim napadom

Deli na:
Hekerji, ki so vdrli v Sony Pictures, grozijo s terorističnim napadom

Foto: Reuters

Računalniški hekerji, ki so filmski družbi Sony Pictures ukradli osebne informacije o zaposlenih in medsebojno komunikacijo ter podatke tudi objavili, grozijo še s terorističnim napadom. Grožnja velja vsem, ki si bodo skušali ogledati film The Interview, ki je parodija o severnokorejskem diktatorju Kim Jong Unu.

Policija je že doslej sumila, da za hekerji stoji Pjongjang, grožnja s terorističnimi napadi na kinodvorane pa ta sum utrjuje. Hekerji sami sebi pravijo Varuhi miru, ukradene podatke pa objavljajo na spletnih straneh, kot je Pastbein, ali pošiljajo medijem.

"Kjer bo prikazan The Interview, vam bomo jasno pokazali, kako bridka je usoda tistih, ki iščejo zabavo v terorju. Svet bo poln strahu. Spomnite se 11. septembra 2001," sporočajo hekerji in opozarjajo ljudi, ki živijo blizu kinodvoran, naj se v času predvajanja začasno preselijo.

Film bo po napovedih prišel v kinodvorane okrog božiča, premiera pa bo že v četrtek na Manhattnu v New Yorku. Newyorška policija zaradi tega poostrene varnostne ukrepe v okolici kinodvorane. Ministrstvo za domovinsko varnost ZDA je sicer sporočilo, da ni nobene verodostojna grožnja s terorističnim napadom na kinodvorane po ZDA.

Čeprav grožnja morda ni verodostojna, skupaj s krajo intelektualne lastnine že vpliva na ceno Sonyjevih delnic, ki so padle za deset odstotkov. Družba je najela odvetnika Davida Boisa, ki medijem grozi s tožbo, če bodo objavljali ukradeno zasebno elektronsko pošto, glavna igralca v filmu The Interview Seth Rogen in James Franco pa sta odpovedala nekaj medijskih nastopov.