stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Harry Potter se je po sedmih letih ponovno pojavil v javnosti

Deli na:
Harry Potter se je po sedmih letih ponovno pojavil v javnosti

Foto: Arhiv Reporterja

Harry Potter se je po sedmih letih ponovno pojavil v javnosti, saj je avtorica slavne serije o mladem čarovniku J. K. Rowling za spletno stran Pottermore kot rumena novinarka čarovniškega časnika Rita Brentsell napisala prispevek o obisku zdaj 34-letnega Potterja na tekmi svetovnega prvenstva v quidditchu.

Harry se v prispevku ponovno znajde v družbi prijateljev iz otroštva - Rona Weasleyja, Hermione Granger, Ginny Weasley, Loone Liupka in Nevilla Velerita.

Kot piše britanski časnik The Guardian, v prispevku, ki obsega okoli 1500 besed, bralci lahko izvedo, da ima Harry, zdaj poročen z Ginny, prve sive lase, njegovo lice pa "krasi" skrivnostna rana, ki bi lahko bila po mnenju Brentsellove morda posledica njegovega poklica lovca na zlobne čarovnike - aurorja.

Ob tem se sprašuje, ali je morda Harry ponovno vpleten v kakšne nove dogodivščine, ki bi lahko ponovno ogrozile čarovniški svet, ali pa se ga je morda lotila kar Ginny, saj se v zakonu, ki na zunaj deluje srečen, kažejo prve razpoke, piše Brentsellova.

Brentsellova ne prizanaša niti ostalim članom skupine, tako se Ronovi značilno rdeči lasje redčijo, sprašuje pa se tudi o morebitni duševni bolezni, Neville, ki poučuje na Bradavičarki, pogosto gleda v kozarec, Luna pa ostaja čudovito ekscentrična.

Prispevek Rowlingove je del serije člankov, ki jih je za spletno stran napisala ob svetovnem prvenstvu v quidditchu. Zadnji prispevek bo objavljen 11. julija, pisateljica pa ga bo napisala kot Ginny, ki kot novinarka pokriva finalno tekmo med Brazilijo in Bolgarijo.