nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hamas sporoča Izraelu: nadaljevanje ofenzive talcev ne bo pripeljalo domov

Deli na:
Hamas sporoča Izraelu: nadaljevanje ofenzive talcev ne bo pripeljalo domov

Skrajno palestinsko gibanje Hamas je v četrtek sporočilo, da zajetih talcev ne namerava izpustiti, dokler ne bo Izrael pristal na popolno ustavitev spopadov na območju Gaze. Vojaško krilo gibanja pa je opozorilo, da je izraelski cilj uničenja Hamasa obsojen na propad in da nadaljevanje izraelske ofenzive talcev ne bo pripeljalo domov.

Vodja Hamasa Ismail Hanija je v sredo v Kairu razpravljal o morebitni novi prekinitvi ognja in okrepitvi dobave humanitarne pomoči v Gazo. Pogajanja doslej še niso privedla do dogovora z Izraelom, saj se Hamas s kratkotrajno prekinitvijo spopadov ne strinja.

"Palestinska nacionalna odločitev je, da ni mogoče govoriti o izmenjavi ujetnikov pred popolno ustavitvijo agresije," je v četrtek poudaril Hamas. Izjava palestinskega gibanja je tako izraelsko vlado postavila v zelo težaven položaj. V luči tega je ta sporočila, da najboljši način za reševanje talcev ostaja nadaljevanje vojaškega pritiska na Hamas, poroča britanski BBC.

Vojaško krilo Hamasa, brigade Ezedin al Kasam, je medtem v četrtek opozorilo, da je izraelski cilj uničenja Hamasa obsojen na propad. Dodalo je, da nadaljevanje izraelske ofenzive talcev ne bo pripeljalo domov. Za zdaj v Gazi po podatkih Izraela ostaja še 129 talcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske pa je v četrtek izjavil, da je vojska, odkar je na območju Gaze v začetku meseca prenehalo veljati premirje, ubila več kot 2000 palestinskih borcev.