uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Gruzija premoženje opozicijskega milijarderja prodaja na dražbi

Deli na:
Gruzija premoženje opozicijskega milijarderja prodaja na dražbi

Foto: Arhiv Reporterja

Gruzija je včeraj napovedala prisilno dražbo 46 milijonov dolarjev vrednih delnic, ki so v lasti milijarderja in opozicijskega voditelja Bidzina Ivanišvilija. Tajkun Ivanišvili je namreč zavrnil plačilo večmilijonske kazni, ki ga je doletela maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kazen v višini 45 milijonov dolarjev ali 36 milijonov evrov je Ivanišvilija doletela, ker je potencialnim volivcem nezakonito razdeljeval brezplačne satelitske antene ter za ceno, precej nižjo od tržne, z vozili oskrboval svojo stranko Gruzijske sanje.

Poslovnež, ki je napovedal, da bo na jesenskih volitvah premagal sedanjega gruzijskega predsednika Mihaila Sakašvilija, kazni ni želel plačati, saj je trdil, da je žrtev političnega pregona. Državni urad za terjatve je zato včeraj sklenil, da na dražbi proda podjetnikove delnice, predvsem stoodstoten delež v njegovem podjetju Cartu.

Ivanišviliju je bilo sicer, potem ko je šel v opozicijo, že tudi odvzeto gruzijsko državljanstvo in sodišče je v petek zavrnilo njegov priziv v zvezi s tem. A na jesenskih volitvah bo v skladu z novo zakonodajo vseeno lahko kandidiral, piše AFP.

loading...
Loading...