kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grozljivo: psihopatski protestnik je policista kar zažgal (VIDEO)

Deli na:
Grozljivo: psihopatski protestnik je policista kar zažgal (VIDEO)

Foto: YouTube

V mehiški Guadalajari je na protestih proti policijskemu nasilju protestnik policista polil z vnetljivo tekočino in ga zažgal!

V videu je moč videti moškega, ki se od zadaj približa policistu na motornem kolesu, ga polije z neznano tekočino iz plastenke in ga nato še zažge. Policistovi kolegi so ogenj uspeli pogasiti, a zažgani mož postave je bil pri tem poškodovan.


Proteste v drugem največjem mehiškem mestu je izzvala smrt Giovannija Lopeza v policijskem pridržanju. 30-letni Lopez je bil 4. maja aretiran, ker ni nosil zaščitne maske, naslednji dan pa je bil že mrtev.

Video aretacije, med katero so bili policisti vse prej kot nežni, je ogorčil Mehičane in izzval množične in tudi nasilne proteste v Guadalajari. V videu je videti policiste, ki tiščijo Lopeza v policijsko vozilo, medtem ko jih mimoidoči prosijo, naj mu prizanesejo. »Samo zato, ker ne nosi maske?« je slišati vprašanje ene od prič incidenta. »Upiral se je,« odgovori policist.

Lopezovi sorodniki so šli po aretaciji na policijsko postajo, kjer so izvedeli, da Giovannija prepeljali v bolnišnico. Tam so našli zgolj njegovo truplo. Lopez naj bi imel kroglo v stopalu, avtopsija pa je razkrila, da je umrl zaradi udarca v glavo.



Policijsko nasilje je v Mehiki podobno pereča tema kot v ZDA, kjer prav te dni potekajo obsežni protesti zaradi smrti Georgea Floyda, ki so ga policisti zadušili med aretacijo. V Guadalajari so šli ljudje na ulice, a podobno obsežnih protestov kot v Ameriki naj v Mehiki za zdaj še ni.

Guverner mehiške zvezne države Jalisco, kjer leži Guadalajara, je obljubil, da se bodo njegovi policisti izboljšali in da bodo deležni dodatnega treninga za podobne situacije. Trije policisti s policijske postaje, kamor so privedli Lopeza, so bili tudi aretirani.