Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Svet

Golob v Jordaniji na humanitarni konferenci za Gazo

Deli na:
Golob v Jordaniji na humanitarni konferenci za Gazo

Premier Robert Golob in Ibrahim Al-Jazi - Foto: STA

Predsednik vlade dr. Robert Golob pozdravlja sprejem resolucije VS OZN, ki poziva k popolni in takojšnji prekinitvi ognja ter brezpogojni izpustitvi talcev, ki je velik uspeh diplomacije. Resolucija poziva tudi k oblikovanju načrtov o obnovi enklave, o čemer bo premier dr. Golob govorili z drugimi svetovnimi voditelji, vodilnimi predstavniki OZN in osrednjimi humanitarnimi organizacijami danes na humanitarni konferenci v Jordaniji. »Slovenija je ponosna na svoj prispevek pri sprejemu resolucije, ki vzbuja upanje na mir,« je prepričan premier dr. Golob.

Premier dr. Golob je včeraj zvečer je prispel v Jordanijo, kjer ga je na krajšem bilateralnem srečanju sprejel Ibrahim Al-Jazi, državni minister v kabinetu predsednika Vlade Hamšemitske kraljevine Jordanije. Danes pa se bo udeležil mednarodne konference »Poziv k ukrepanju: nujni humanitarni odziv za Gazo«, ki jo gostijo jordanski kralj Abdullah II, predsednik Egipta el-Sisi in generalni sekretar Združenih narodov Guterres.

Premier dr. Golob je dan pričel z dvostranskimi srečanji. Srečal se bo s predsednikom Države Palestina Abasom, generalnim komisarjem UNRWA Lazzarinijem in vsemi tremi gostitelji konference. Visoke goste, med katerimi bodo predsedniki držav in vlad, predsednik Evropskega sveta Michel, ameriški državni sekretar Blinken, predstavniki osrednjih humanitarnih organizacij in drugi, bo premier nagovoril predvidoma ob 13.30 uri.Namen konference je okrepiti mednarodna prizadevanja za ublažitev humanitarne krize v Gazi, ki vključuje dogovor o premirju in izpustitvi talcev, predvsem pa kako zagotoviti povečanje dostave nujne humanitarne pomoči.

Premier dr. Golob se v Slovenijo vrača pozno zvečer, nato bo nekaj dni na dopustu. Sejo Vlade Republike Slovenije bo zato v četrtek vodil podpredsednik vlade in minister za finance Klemen Boštjančič.

Foto: Vlada RS - Premier Robert Golob in Ibrahim Al-Jazi