Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ga gre tolažit po smrti strica? Rodman znova na obisk h Kim Jong Unu

Deli na:
Ga gre tolažit po smrti strica? Rodman znova na obisk h Kim Jong Unu

Foto: Reuters

Bolj kot ne kontroverzni nekdanji zvezdnik severnoameriške košarkarske lige Dennis Rodman se odpravlja na novo misijo v od preostalega sveta izolirano Severno Korejo. Rodman bo v tem nedemokratičnem režimu nadaljeval svojo košarkarsko diplomacijo ter na osebno povabilo diktatorja Kim Jong Una treniral voditeljevo košarkarsko moštvo.

Ekscentrični zvezdnik, ki je v aktivni karieri nosil majice številnih moštev, najdlje Detroit Pistons in Chicago Bulls, je s severnokorejskim voditeljem, navdušencem nad severnoameriško košarko, ki so mu najljubši ravno biki, stkal posebno prijateljstvo.

Rodman se bo prihodnji teden znova odpravil v to državo, kjer bo skrbel za pripravo prijateljske tekme med ekipo Severne Koreje in zvezdniško ekipo, sestavljeno iz nekdaj uspešnih košarkarjev lige NBA. Tekma bo 8. januarja, odigrana v čast praznovanja rojstnega dneva mladega diktatorja, ki slovi po izjemni brutalnosti, prav v teh dneh je ukazal usmrtitev svojega strica Jang Song-Thaeka.

Pokrovitelj prijateljske košarkarske tekme je irska stavnica Paddy Power. V Severni Koreji načrtujejo najprej od 19. do 23. decembra pripravljalne tekme pred velikim dogodkom. Rodmanove košarkarske ekshibicije ne bo ogrozilo niti trenutno turbulentno stanje v državi.



"Zadnji dogodki ne bodo v ničemer prekrižali naših načrtov. Košarkarskega projekta smo se lotili, ker so naši naročniki predani športu. Ta je seveda univerzalna govorica, ki združuje. Naj bo geslo naših prizadevanj, raje dosegaj točke kot izstreli jedrsko raketo (hoops not nukes)," je dejal predstavnik stavnice Rory Scott, ki se bo pridružil Rodmanu na njegovi novi misiji na korejski polotok.

Dogajanje na in ob poti bodo skrbno beležili člani televizijske snemalne ekipe, ki bodo o košarkarskem spektaklu v "komunističnem raju" posneli dokumentarec. Sestava ameriške ekipe še ni znana, v njej pa bodo nekdanji igralci v ligi NBA, znani in bolj znani.

Rodman, v javnosti je bil najbolj prepoznaven po izstopajoči zunanjosti, številnih tatujih, piercingih ter škandalih na in zunaj parketa, je skupaj z Michaelom Jordanom igral eno ključnih vlog pri uspehih Chicago Bulls v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.