sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

Dejan Dups Svet24.si

Smrt 24-letnega Dejana, ki so ga našli v jami, ...

mandarine Reporter.si

Prodajajo nam nevarno hrano (3.): turške ...

policijska ura, slovenija, ljubljana Svet24.si

Slovenci že več kot štiri mesece pod policijsko...

vojko-flis, ukc-maribor Necenzurirano

Prve sankcije v UKC Maribor: zdravnik iz Namibije ...

gorski zdravnik 1 Njena.si

Hči gorskega zdravnika se je podala v glasbene ...

10_sasa lendero 1 Odkrito.si

Kaj za vraga je 'fasala' Saša Lendero?

Svet

Francozi se razburjajo zaradi cepljenja 66-letnega Sarkozyja

Deli na:
Francozi se razburjajo zaradi cepljenja 66-letnega Sarkozyja

Nicolas Sarkozy - Foto: Reuters

V Franciji je v četrtek za polemiko poskrbela novica, da je bil nekdanji predsednik Nicolas Sarkozy že januarja cepljen proti covidu-19 - star je namreč 66 let, v Franciji pa trenutno cepijo starejše od 75. A vir blizu njega je danes zavrnil ugibanja, da je preskočil vrsto. Cepljen je bil na podlagi zdravniških navodil, je zatrdil.

Da je bil Sarkozy že januarja cepljen v vojaški bolnišnici, je v četrtek poročal tednik L'Express. To je zlasti med uporabniki Twitterja povzročilo nekaj vznejevoljenih komentarjev in ugibanj, zakaj je cepivo prejel tako zgodaj.

V državi trenutno cepijo starejše od 75 let, vključeni pa so tudi zdravstveni delavci in tisti, ki zaradi bolezenskih stanj veljajo za posebej ogrožene.

Kot je danes zatrdil vir, ki je želel ostati neimenovan, je Sarkozy prejel cepivo na podlagi zdravniških navodil. Kaj jim je botrovalo, ni razkril, je pa poudaril, da ima nekdanji predsednik "kot katerikoli državljan pravico do zasebnosti in zdravniške tajnosti", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kampanjo cepljenja v Franciji je zaznamoval izjemno počasen začetek, čeprav so pristojne oblasti odtlej postopek pospešile in glede na vladne podatke je bilo doslej cepljenih prek 2,4 milijona ljudi, od tega jih je več kot milijon prejelo že oba odmerka.Vlada upa, da bo lahko stare med 65 in 74 let začela cepiti med koncem marca in sredino aprila.

Glede na poročanje L'Expressa je Sarkozyja močno frustrirala počasnost kampanje in si je želel vzpostavitve velikih centrov za cepljenje.

Sarkozy, ki je bil predsednik države med letoma 2007 in 2012, je vpet v bitke s sodnimi mlini, vse odkar je zapustil položaj. 1. marca bo sodišče podalo razsodbo v korupcijskem primeru, v katerega je vpleten tudi Sarkozy, če bo spoznan za krivega, pa mu grozijo štiri leta zapora. Pojavlja se v še več drugih primerih.

Kljub temu ostaja na desnici priljubljen politik. Njegova druga knjiga spominov, naslovljena Le Temps de Tempetes (Čas neviht) pa je lansko poletje več tednov kraljevala na lestvicah najbolje prodajanih knjig.

Loading...