zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoski notranji minister: Evropa izgubila že preveč časa, odločitve danes nujne

Deli na:
Francoski notranji minister: Evropa izgubila že preveč časa, odločitve danes nujne

Foto: Reuters

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je danes v Bruslju ob prihodu na izredni sestanek po terorističnih napadih v Parizu pozval k čimprejšnjemu sprejetju nujnih odločitev v boju proti terorizmu in opozoril, da je Evropa pri odločanju o nekaterih perečih vprašanjih izgubila že preveč časa.

"Želimo, da Evropa, ki je izgubila že preveč časa pri odločanju o nekaterih nujnih vprašanjih, danes sprejme nujne odločitve," je poudaril Cazeneuve.

Ključna je po njegovih besedah občutna krepitev nadzora na zunanji meji, ob krepitvi vloge evropske zunanje agencije Frontex in ustrezni uporabi schengenskega informacijskega sistema.

Izpostavil je tudi skupen boj proti nezakoniti trgovini z orožjem in evropski sistem uporabe podatkov o letalskih potnikih PNR, ki ga je treba sprejeti čim prej in zagotoviti, da bo resnično učinkovit.

Francija se zavzema, da bi evropski PNR veljal tudi za notranje lete v uniji, ne le za lete v unijo in iz nje, a članice so bile doslej glede tega vprašanja razdeljene.

Francoska pravosodna ministrica Christiane Taubira je ob prihodu opozorila, da je treba pri tem zagotoviti zaščito temeljnih svoboščin, a ne tako, da bo to omogočilo skupno ranljivost.