ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoska Nacionalna fronta s pravnimi sredstvi nad temnopolto ministrico

Deli na:
Francoska Nacionalna fronta s pravnimi sredstvi nad temnopolto ministrico

Foto: Reuters

Francoska skrajno desna stranka Nacionalna fronta se je odločila spor s temnopolto ministrico za pravosodje Christiane Taubira reševati s pravnimi sredstvi. Taubira je namreč potem, ko jo je kandidatka stranke na lokalnih volitvah primerjala z opico, opozorila pred "smrtonosno in morilsko mislijo" Nacionalne fronte.

Kandidatka Nacionalne fronte Anne-Sophie Leclere je pred dnevi na spletnem družbenem omrežju Facebook objavila fotografiji opice in ministrice ter pod njima zapisala "pri 18 mesecih" in "danes". Stranka jo je nemudoma suspendirala, kar pa ministrice ni zadovoljilo.

"Črnci so med vejami dreves, Arabci v morju, homoseksualci v Seni, Judi v pečici in tako naprej," je v odzivu poudarila ministrica po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Leclerjeva je namreč vztrajala, da bi Taubirajevo raje videla "med vejami dreves" kot pa v vladi.

Nacionalna fronta se je po odzivu Taubirajeve odločila za uporabo pravnih sredstev. S tem želijo "ubraniti pravila demokratične in republikanske razprave in čast milijonov Francozov, ki so volili stranko", so poudarili.

Za kakšna pravna sredstva točno naj bi šlo, niso navedli, pa tudi ne, kaj bi bila osnova zanje. Taubirajeva pa je poudarila, da je grožnje ne skrbijo. "Mirno čakam na njihovo pritožbo in kakršen koli sodni proces, do katerega bo pripeljala," je zagotovila.

Nacionalni fronti se sicer na volitvah marca obeta precejšen skok podpore.