nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francija žaluje za umrlimi športniki v Argentini

Deli na:
Francija žaluje za umrlimi športniki v Argentini

Foto: Reuters

Francija in svet športa žalujeta za tremi vrhunskimi športniki, ki so umrli v helikopterski nesreči v Argentini. Sožaljem se je pridružil tudi Mednarodni olimpijski komite, ki je v sporočilu za javnost zapisal, da je olimpijska družina izgubila tri pomembne člane.

"Šokirani smo nad žalostno vestjo. Izrekamo sožalje svojcem in prijateljem teh velikih športnikov, ki so nas zapustili. Niso bili le prvaki v svojih športih, temveč so bili mnogim vzorniki," je zapisal Mok.

V trčenju dveh helikopterjev v zahodni argentinski pokrajini La Rioja je umrlo 10 ljudi, od katerih je bilo osem državljanov Francije. Med njimi trije vrhunski športniki - plavalka in olimpijska prvakinja Camille Muffat (foto), nekdanji boksar Alexis Vastine ter jadralka Florence Arthaud. Nesreče ni preživel nobeden od pilotov pa tudi nihče od članov ekipe resničnostne oddaje, v kateri so športniki sodelovali.

"Očitno sta helikopterja trčila, medtem ko je potekalo snemanje resničnostne oddaje. Preživelih ni," je dejal tiskovni predstavnik province La Rioja Horacio Alarcon. Obenem je dodal, da so bile vremenske razmere dobre in da vzrok za nesrečo še ni znan, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

57-letna Arthaudova je veljala za izjemno jadralko; znana je bila kot ženska, ki je uspela v športu, ki je vselej veljal za bolj moškega.

25-letna Muffatova se je z zadnjih poletnih olimpijskih iger v Londonu domov vrnila s tremi medaljami, vključno z zlato medaljo v disciplini 400 metrov prosto.

Tudi 28-letni Vastine je nekdanji olimpijec, saj je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 osvojil bronasto medaljo.

Med mrtvimi so tudi člani produkcijske hiše ALP TV, ki je sodelovala pri snemanju avanturistične oddaje "Dropped" za zasebno televizijsko postajo TF1. V njej so udeležence odložili v divjini, kjer so se morali s svojim znanjem in sposobnostmi znajti in se vrniti v civilizacijo.