Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francija priprla sorodnike terorista iz Bataclana

Deli na:
Francija priprla sorodnike terorista iz Bataclana

Francoska policija je pridržala šest družinskih članov enega od napadalcev, vpletenih v pokol v pariški dvorani Bataclan novembra 2015. Po navedbah pravosodnih virov so osumljeni financiranja terorizma.

Gre za plačila, ki sta jih Foued Mohamed-Aggad in njegova žena izvršila v letih 2014 in 2015. Mohamed-Aggad je bil eden od samomorilskih napadalcev, ki so izvedli napad v dvorani Bataclan.

Mohamed-Aggad je konec leta 2013 odpotoval v Sirijo, kjer se je pridružil džihadistični skupini Islamska država. V Evropo se je vrnil jeseni 2015.

Primer preiskuje protiteroristično tožilstvo. Po navedbah policijskega vira so pet oseb pridržali v Strasbourgu in njegovi okolici, med njimi sta mati in teta Mohamed-Aggada. Šesto osebo so pridržali v departmaju Gironde na jugozahodu Francije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mohamed-Aggad je po odhodu v Sirijo ohranil redne stike z materjo in družino. Konec avgusta 2015 je sporočil, da bo umrl kot mučenik in prekinil stike. V pogovorih z materjo je nakazal, da se bo v Francijo vrnil samo zato, da bo izvedel napad, je pokazala preiskava terorističnih napadov 13. novembra 2015.

Tistega dne je bilo v napadih na različnih lokacijah v Parizu ubitih 130 ljudi, od tega 90 v koncertni dvorani Bataclan. Tam so bili ubiti tudi trije napadalci.