hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Clipboard01 Odkrito.si

POLONA: V Sanjskega moškega nisem bila ...

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

Svet

Francija priprla sorodnike terorista iz Bataclana

Deli na:
Francija priprla sorodnike terorista iz Bataclana

Francoska policija je pridržala šest družinskih članov enega od napadalcev, vpletenih v pokol v pariški dvorani Bataclan novembra 2015. Po navedbah pravosodnih virov so osumljeni financiranja terorizma.

Gre za plačila, ki sta jih Foued Mohamed-Aggad in njegova žena izvršila v letih 2014 in 2015. Mohamed-Aggad je bil eden od samomorilskih napadalcev, ki so izvedli napad v dvorani Bataclan.

Mohamed-Aggad je konec leta 2013 odpotoval v Sirijo, kjer se je pridružil džihadistični skupini Islamska država. V Evropo se je vrnil jeseni 2015.

Primer preiskuje protiteroristično tožilstvo. Po navedbah policijskega vira so pet oseb pridržali v Strasbourgu in njegovi okolici, med njimi sta mati in teta Mohamed-Aggada. Šesto osebo so pridržali v departmaju Gironde na jugozahodu Francije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mohamed-Aggad je po odhodu v Sirijo ohranil redne stike z materjo in družino. Konec avgusta 2015 je sporočil, da bo umrl kot mučenik in prekinil stike. V pogovorih z materjo je nakazal, da se bo v Francijo vrnil samo zato, da bo izvedel napad, je pokazala preiskava terorističnih napadov 13. novembra 2015.

Tistega dne je bilo v napadih na različnih lokacijah v Parizu ubitih 130 ljudi, od tega 90 v koncertni dvorani Bataclan. Tam so bili ubiti tudi trije napadalci.

Loading...