Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Svet

Fox News se je zaradi obtožb spolnega nadlegovanja znebila slavnega voditelja O'Reillyja

Deli na:
Fox News se je zaradi obtožb spolnega nadlegovanja znebila slavnega voditelja O'Reillyja

Foto: Profimedia

Ameriška televizija Fox je včeraj prekinila sodelovanje s svojim najbolj znanim voditeljem Billom O'Reillyjem, ki se je otepal vse hujših obtožb zaradi spolnega nadlegovanja žensk.

Za poravnavo naj bi plačal več milijonov dolarjev. O'Reillyja je sicer po izbruhu škandala podprl tudi predsednik ZDA Donald Trump, ki ga je označil za "dobro osebo".

Konservativni voditelj tako ne bo več vodil oddaje O'Reilly factor, sicer ene najbolj gledanih oddaj v ZDA nasploh. Redno naj bi jo spremljal tudi Trump.

"Po temeljitem in pozornem pregledu obtožb sta se družba in Bill O'Reilly strinjala, da se Bill O'Reilly ne bo več vrnil na Fox News Channel," je sporočila matična družba 21st Century Fox, ki jo vodi avstralski medijski magnat Rupert Murdoch.

O'Reilly je bil sicer po izbruhu afere na "dolgo načrtovanem dopustu" in se je nameraval vrniti nazaj na ekrane 24. aprila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

New York Times je pred časom objavil, da sta O'Reilly in Fox za poravnavo s petimi ženskami, ki naj bi jih v zadnjih 15 letih spolno nadlegoval, plačala 13 milijonov dolarjev.

Med žrtvami, ki je sprejela odškodnino za molk, je bila tudi nekdanja voditeljica Juliet Huddy. Dobila naj bi odškodnino v višini med pol do milijona dolarjev, da je tiho odšla stran, po tistem, ko je trdila, da jo je O'Reilly kot njen šef nadlegoval, skupaj s sopredsednikom Foxa Jackom Abernathyjem. Ker ni hotela z njima v posteljo, naj bi ji sabotirala kariero.

O'Reilly naj bi jo med drugim brez privoljenja poljubil, se ji kazal v spodnjicah in se samozadovoljeval med telefonskim pogovorom. Podobne obtožbe proti O'Reillyju je leta 2004 prijavila nekdanja producentka Andrea Mackris, ki ji je voditelj potem brez priznanja krivde plačal več milijonov dolarjev odškodnine.

O'Reilly sicer ni neposredno zanikal teh obtožb, je pa ocenil, da gre v prvi vrsti za umazano kampanjo proti njemu, ker da je lahka tarča posameznikov, ki od njega želijo denar, da mu ne bi povzročili negativne publicitete.

Čeprav so v Foxu po tej objavi New York Timesa bolj ali manj molčali, pa je O'Reillyju na pomoč priskočil sam predsednik Trump in ga označil za "dobro osebo". Toda škoda je bila že povzročena in navkljub dobri gledanosti je O'Reilly factor začel izgubljati pomembne oglaševalce, vse glasnejši pa so postali pozivi Foxu, da ga odstavi.