pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

FOTO: Putin od papeža k Berlusconiju

Deli na:
FOTO: Putin od papeža k Berlusconiju

Foto: Reuters

Papež Frančišek je včeraj ob obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina v Vatikanu vse strani, vpletene v ukrajinski konflikt, pozval k spoštovanju februarskih dogovorov iz Minska, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Sveti oče je poudaril, da si je treba iskreno in vztrajno prizadevati za mir v Ukrajini. Pri tem je izpostavil nujnost vzpostavitve ozračja dialoga in spoštovanja dogovorov iz Minska," so po pogovorih sporočili iz Vatikana.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je papež ruskemu gostu med 50-minutnim pogovorom podaril medaljon z angelom miru. "To je angel, ki premaga vse vojne in govori o solidarnosti med vsemi narodi," je poudaril.

Papež in ruski predsednik sta se na zasebni avdienci pogovarjala tudi o konfliktu v Siriji in položaju krščanskih manjšin, pa tudi o odnosih med katoliško in pravoslavno cerkvijo.

Putin, ki se je pred tem včeraj v Milanu sešel z italijanskim premierjem Matteom Renzijem, je v Vatikan prispel z več kot enourno zamudo. Kot ob tem spomni avstrijska tiskovna agencija APA, je papeža pustil čakati že ob zadnjem obisku pri njem novembra 2013, ko je zamujal 50 minut.

Ruski predsednik je imel sicer v Rimu na programu še srečanje z italijanskim predsednikom Sergiom Mattarello in svojim prijateljem, nekdanjim premierjem Silviom Berlusconijem, ki ga je zaradi zamude sprejel kar na rimskem letališču Fiumicino.