evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Finski premier obljubljal migrantom svojo hišo, zdaj jih noče sprejeti

Deli na:
Finski premier obljubljal migrantom svojo hišo, zdaj jih noče sprejeti

Foto: Arhiv Reporterja

Se spomnite, kako je septembra lani finski ministrski predsednik Juha Sipilä dejal, da bo sprejel migrante v svoj dom na severu Finske, sicer v eno od njegovih treh hiš? Ko so ga novinarji zdaj vprašali, ali je že izpolnil svojo obljubo, je odgovoril, da je zaradi varnostnih vprašanj odložil sprejem migrantov na svoj dom.

Septembra lani je finski premier Juha Sipilä žel levičarske in aktivistične simpatije, češ da bo svojo hišo v mestecu Kempele odstopil migrantom, ki prihajajo v Skandinavijo. Po njem se je enako zaklinjala tudi slovenska politična elita. Ampak, kot je to običajno, se zarečenega kruha poje največ. Ko so zdaj finski mediji vprašali premierja, ali je držal obljubo in koliko migrantov že uživa v njegovi hiši, je odgovoril, da je moral zaradi varnostnih vprašanj sprejem migrantov odložiti.

Kot je povedal, poroča portal RT, je za mnenje, ali bi bila selitev migrantske družine z otroki v njegovo hišo varna, prosil varnostne strokovnjake. Ti naj bi mu to odsvetovali. Sipilä ni pojasnil, za kakšne varnostne pomisleke gre, mediji pa ugibajo, ali ni morebiti vzrok dejstvo, da je območje okoli mesteca Kempele zelo protimigrantsko razpoloženo. Še posebej potem, ko so novembra lani migranti zverinsko posilili 14-letno deklico.