markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Fico po atentatu prvič spregovoril

Deli na:
Fico po atentatu prvič spregovoril

Slovaški premier Robert Fico je v danes objavljenem videoposnetku prvič po poskusu atentata sredi maja nagovoril Slovake. Napovedal je, da bo pripravljen postopoma nadaljevati z opravljanjem svojih dolžnosti od konca tega meseca in dodal, da je napadalcu oprostil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Do neznanca, ki me je ustrelil, ne čutim nobenega sovraštva. Oproščam mu in naj v svoji glavi uredi, kaj je storil in zakaj je to storil," je v posnetku objavljenem na Facebooku izjavil Fico, ki je bil videti miren, a je govoril z dolgimi premori. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko do konca meseca nadaljeval z opravljanjem dolžnosti predsednika vlade, je še dodal.

59-letni slovaški premier je bil 15. maja med srečanjem s podporniki po seji vlade v mestu Handlova večkrat ustreljen. Za poskus naklepnega umora so slovaški organi pregona obtožili 71-letnega Juraja Cintulo, ki je v priporu.

Fica so medtem v četrtek po več operacijah v bolnišnici v Banski Bystrici prepeljali v Bratislavo, kjer nadaljuje zdravljenje v domači oskrbi.