tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

navijac-turkinja Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenci katedrala slovenski navijači Ekipa24.si

Sijajni prizori iz Kölna! Slovenci pred mogočno ...

Svet

Fico ostaja na intenzivni negi v bolnišnici

Deli na:
Fico ostaja na intenzivni negi v bolnišnici

Bolnišnica v Banski Bystrici, kjer je na intenzivni negi Robert Fico - Foto: Profimedia

Slovaški premier Robert Fico ostaja na intenzivni negi v bolnišnici v Banski Bystrici, kamor so ga prepeljali v sredo po strelskem napadu. Odhajajoča slovaška predsednica Zuzana Čaputova je za torek k sebi povabila predstavnike vseh strank, da bi skušali skupaj najti rešitev za zmanjšanje napetosti v državi.

Slovaška vlada je danes znova pozvala medije, politike in javnost, naj ne širijo dezinformacij ali lažnih novic glede poskusa atentata na premierja. Medije so še pozvali, naj omejijo razprave na svojih spletnih straneh in omrežjih, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

Čaputova, ki je po napadu pozvala stranke, naj umirijo retoriko, namerava skupaj s svojim naslednikom Petrom Pellegrinijem v torek voditi srečanje s predstavniki strank glede političnih napetosti.

Moški je v sredo v kraju Handlova večkrat ustrelil slovaškega premierja, ko se je ta rokoval s privrženci po srečanju vlade. Hudo ranjenega Fica so nemudoma odpeljali v bolnišnico, domnevnega strelca pa aretirali. Ficovo stanje je bilo zelo hudo, vendar so ga uspeli rešiti. Trenutno ostaja na intenzivni negi. Pellegrini je v četrtek sporočil, da ga je obiskal v bolnišnici in da sta govorila.

Policija je danes preiskala dom moškega, ki so ga obtožili poskusa umora premierja. Preiskava v kraju Levice je trajala več ur, na njej pa je bil prisoten tudi obtoženec, domnevno 71-letni Juraj Cintula, poroča francoska tiskovna agencija AFP.