1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Evropejci se množično oborožujejo, naval na tečaje streljanja

Deli na:
Evropejci se množično oborožujejo, naval na tečaje streljanja

Foto: Reuters

Zaradi navala migrantov na staro celino, se Evropejci množično oborožujejo. Izjemno rast prodaje orožja beležijo predvsem v Avstriji, ki je migrantom ena najbolj izpostavljenih držav. Država z 8,5 milijona prebivalcev ima zdaj še okoli 900.000 kosov orožja po domovih, poroča britanski Daily Mail.

Trgovci opažajo, da orožje kupujejo predvsem ženske. Samo letos so prodali 70.000 kosov orožja, največ v zadnjih mesecih. Thomas Ortner, ki je zadolžen za medije v eni izmed trgovin z orožjem v Zgornji Avstriji, je dejal, da so dobesedno prodane šibrovke, za katere dovoljenje ni potrebno. Za orožje, kjer je potrebno dovoljenje, so obvezni tečaji. »Včasih so bili tečaji na pet tednov, zdaj zaradi velikega navala potekajo vsak teden. V mestu, kot je Salzburg, je dobesedno vrsta pred državnim uradom, ki izdaja potrebne dokumente za nakup pištol,« je povedal Ortner.

Državni in lokalni mediji poročajo, piše Daily Mail, da je ljudi strah migrantov. Bojijo se nasilja in vlomov. »Zaradi družbenih sprememb se ljudje želijo zaščititi,« pravi eden od trgovcev z orožjem.

Dunajski sociolog Roland Girtler pa je dejal, da so migracije v človeški zgodovini vedno prinašale skrbi, toda po njegovo je strah Avstrijcev neutemeljen.